Høiby-saken: Nora Haukland anmelder trussel

4 weeks ago 15



Nora Haukland (27), ekskjæresten til Marius Borg Høiby (27), sier hun vil anmelde en konkret trussel hun fikk på sosiale medier.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
ANMELDER: Nora Hauklands bistandsadvokat sier Haukland har blitt truet til å trekke anmeldelsen sin. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Publisert 15.09.2024 13:51 Sist oppdatert 17 minutter siden

Hauklands bistandsadvokat John Christian Elden opplyser at hun har mottatt en trussel knyttet til hennes status som fornærmet i Høiby-saken.

Høiby er siktet for vold i nære relasjoner overfor Haukland. De to var kjærester i et års tid mellom 2022 og 2023. 

Søndag opplyser Elden at Haukland vil anmelde trusselen. 

– Hun har fått trusler som går på at hun og Juliane Snekkestad (annen fornærmet i saken, red.anm.) må trekke anmeldelsene sine. Det er alvorlig i en sak som omhandler vold i nære relasjoner, der det er viktig at fornærmede føler seg trygg, sier Elden til TV 2.

Anonym konto

Ifølge Elden kommer truslene fra en konto på sosiale medier som åpenbart er opprettet under et falsk navn.

– Nora Haukland har tiltro til at politiet etterforsker hvem disse truslene kommer fra. Vi har ikke noe grunnlag for å tro at de kommer fra Marius Borg Høiby selv, sier han.

 Ditlev Eidsmo / TV 2 og Lise Åserud / NTB
FORNÆRMET: Nora Haukland og Juliane Snekkestad er begge fornærmet i saken, som etterforskes som mishandling i nære relasjoner. Foto: Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2 og Lise Åserud / NTB

Det var Dagbladet som omtalte anmeldelsen først. 

Søndag formiddag skrev Haukland på Snapchat at hun har mottatt flere ekle meldinger som følge av saker i mediene den siste tiden.

Utvidet siktelse

Petter Grødem er bistandsadvokat for Juliane Snekkestad (29). Han opplyser at Snekkestad ikke har mottatt slike trusler. 

– Hun har ikke mottatt noe tilsvarende, sier han til TV 2. 

 Torjus Sagenes / TV 2
BISTÅR: Advokat Petter Grødem uttaler seg på vegne av sin klient Juliane Snekkestad, som har vært i fire politiavhør om Marius Borg Høiby. Foto: Torjus Sagenes / TV 2

Lørdag ble det kjent at siktelsen mot Marius Borg Høiby er utvidet til å blant annet gjelde mishandling i nære relasjoner mot ekskjærestene Haukland og Snekkestad.

Til sammen er det fire fornærmede i etterforskningen mot Høiby. Det er ukjent hvordan han stiller seg til de mest alvorlige forholdene i siktelsen.

Read Entire Article