Hizbollah-lederen holder tale: Israel har krysset «røde linjer»

3 weeks ago 15



Etter to dager med eksplosjoner i Libanon, startet Hizbollah-lederen i 16-tiden torsdag en TV-sendt tale.

Lederen for Hizbollah, Hassan Nasrallah,  holder tale til befolkningen i Libanon, torsdag. Foto: Al-Manar TV / Reuters / NTB

Publisert: 19.09.2024 16:06 | Oppdatert: 19.09.2024 16:38

Kortversjonen

Tirsdag eksploderte hundrevis av Hizbollah-medlemmers personsøkere i Libanon. Onsdag smalt det igjen, og denne gangen i en type radio militsgruppen bruker. Til sammen er minst 20 personer drept og nesten 3.000 skadet.

Det ventes at Hizbollah kommer til å respondere på eksplosjonene. Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah holder en TV-sendt tale torsdag ettermiddag.

Israel har krysset «røde linjer», sier han, ifølge Reuters. Han sier også at angrepet kan kalles en krigserklæring og beskriver det som en massakre. Nasrallah erkjenner også at angrepet var et «veldig hardt slag».

Nasrallah begynte talen med å si at han hadde planlagt å gi en analyse etter ett år med kamper. De siste 48 timene endret planene, sier han, ifølge Al Jazeera.

Israel: Angriper mål i Libanon

Ingen har tatt på seg ansvaret for eksplosjonene, men Hizbollah anklager Israel for å stå bak. Siden 8. oktober i fjor har det israelske militæret og Hizbollah utvekslet en rekke angrep. Det har imidlertid så langt ikke ført til en større krig.

Like før klokken 16 torsdag uttaler det israelske militæret at de angriper Hizbollah-mål i Libanon. Det melder Reuters.

Ifølge vitner nyhetsbyrået har snakket med flyr israelske jagerfly over Beirut. Det skjer samtidig som at Nasrallah holder tale. Vitnene sier at flyene bryter lydmuren over hovedstaden. Det fører til høye smell.

En divisjon fra den israelske hæren bestående av fallskjermjegere flyttes fra sør i Gaza til grensen i nord, ifølge Times of Israel. Det ble klart onsdag. Forsvarsministeren sier at det har sammenheng med en «ny fase» i krigen i Gaza.

Read Entire Article