Hizbollah bekrefter at leder ble drept i israelsk angrep

2 weeks ago 12



Beirut:

Over 500.000 mennesker er fordrevet etter Israels angrep mot Libanon de siste dagene.

 Hassan Ammar / AP / NTB
Innbyggere inspiserer området etter et israelsk luftangrep mot en sørlig forstad til Beirut tirsdag. En leder i Hizbollah ble drept i angrepet, opplyser bevegelsen. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Publisert 25.09.2024 04:18 Sist oppdatert 3 minutter siden

Hizbollah-lederen Ibrahim Qubaisi er blant dem som ble drept i et israelsk angrep sør i Libanons hovedstad Beirut tirsdag, opplyser bevegelsen selv.

Libanesiske sikkerhetskilder opplyste tidligere tirsdag at Qubaisi var drept. 

– Et israelsk angrep traff to etasjer i et bolighus i Ghobeiri-området, sier en libanesisk sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP.

Ledende medlem

Det libanesiske helsedepartementet har meldt at minst seks personer ble drept og 15 såret i et angrep mot Ghobeiri. Hizbollah-tilknyttede redningsarbeidere oppga tidligere at det var tre drepte i angrepet.

I en uttalelse skriver Hizbollah at Qubaisi «ble en martyr på vei til Jerusalem», og uttrykker støtte til det palestinske folk.

Qubaisi, også kjent som «Abu Musa», ble født i Zebdine i sørlige Libanon i 1962.

Han omtales som et ledende medlem i militsens rakettstyrker.

Minst 569 mennesker er drept i Libanon de siste to dagene, ifølge oppdaterte tall fra helsedepartementet i Beirut tirsdag kveld. 

Av disse skal det være minst 50 barn. Ifølge Libanons regjering er også mange sivile blitt drept i Israels angrep på Hizbollah.

500.000 fordrevet

Nesten 500.000 libanesere er drevet på flukt av de israelske angrepene mot Hizbollah, ifølge landets utenriksminister Abdallah Bou Habib. 

Før de israelske angrepene de siste dagene var det rundt 110.000 fordrevne, ifølge Habibi. 

Nå er det «trolig snart en halv million», sa han tirsdag kveld.

Konflikten mellom Israel og Hizbollah er langvarig, men den har blitt trappet opp det siste året i forbindelse med krigen mot Hamas på Gazastripen. 

Siden krigsutbruddet har det vært nesten daglige trefninger mellom israelske styrker og Hizbollah i grenseområdene mellom Israel og Libanon.

Dagen etter bombingen av sørlige Libanon, forteller et vitne til CNN at han fremdeles er rystet over det han så.

– Det lå døde kroppet slengt i veikanten, mennesker med armene sprengt av. Selv ambulansene som forsøkte å nå dem ble truffet, forteller mannen, som til CNN sier han heter Ali.

Hans forteller at hans foreldre forsøkte å roe ham ned. Hans far skal ha beskrevet bombingen som konstant og urettferdig.

– De har ingen nåde for dyr, barn eller mennesker, sa faren ifølge Ali.

Til CNN forteller Ali at faren selv mener Israel ikke har truffet Hizbollah-mål.

– Vi vet ikke hvor Hizbollah er og jeg vet ikke hvor soldatene deres er. Israel ødela hus og gårder i stedet, sier han.

Read Entire Article