Her står scooteren Høiby er anmeldt for å ha stjålet

3 weeks ago 16



I august ble Marius Borg Høiby (27) anmeldt for brukstyveri av en scooter. TV 2 har nå funnet scooteren – med nøklene stående i tenningen.

 Tom Rune Orset / TV 2
PARKERT: Dette er scooteren som en kjent norsk TV-profil mener at Marius Borg Høiby har stjålet fra henne. Foto: Tom Rune Orset / TV 2

Publisert 19.09.2024 19:23 Sist oppdatert 4 minutter siden

Høiby er anmeldt for vold mot tre tidligere kjærester og for trusler mot en mann. 

23. august opplyste Oslo politidistrikt at han også er under etterforskning for brukstyveri av en scooter. 

I et offentlig register over kjøretøy står det følgende når man søker opp registreringsnummeret på scooteren: 

«Ble etterlyst av politiet den 1. august. Ring politiet på telefon 112 eller 08200 dersom du har opplysninger». 

Nå har TV 2 funnet scooteren. 

Torsdag formiddag står den parkert utenfor huset Høiby bor i på Skaugum, bare noen steinkast fra boligen til kronprinsparet.

Nøklene står i tenningen. 

 Tom Rune Orset / TV 2
PÅ TUNET: Her står scooreten bare noen få meter fra inngangsdøra til boligen Marius Borg Høiby disponerer. Foto: Tom Rune Orset / TV 2

Eies av TV-profil

Scooter-saken etterforskes som såkalt ulovlig besittelse av løsøre. Det påståtte tyveriet skal ha skjedd i 2023, men ble først anmeldt i august i år. 

Helt ny koster en tilsvarende modell omtrent 25.000 kroner i dag. Den aktuelle scooteren ble registrert for første gang i 2017. 

Ifølge anmeldelsen skulle Høiby, etter avtale, reparere kjøretøyet. Til tross for gjentatte henvendelser har han ikke levert den tilbake, har politiet tidligere opplyst i en pressemelding. 

Ifølge kjøretøyregisteret tilhører scooteren en kjent TV-profil. TV 2 har vært i kontakt med hennes management. 

høibysaken
SIKTET: Marius Borg Høiby er anklaget for vold mot tre kvinner. Foto: Lise Åserud / NTB

«Av sikkerhetshensyn ønsker vi ikke å kommentere denne saken», skriver TV-profilens manager. 

De begrunner dette med at «dette er et krevende sakskompleks og at temperaturen er såpass høy».

Politiet vil ikke svare

Scooteren har altså vært etterlyst i sju uker. Like lenge har politiet bedt personer som har opplysninger om den om å ringe 112 eller 02800. 

TV 2 har sendt Oslo politidistrikt flere spørsmål om saken, men kommunikasjonsavdelingen opplyser at de ikke kommer til å svare på noen av spørsmålene de har fått tilsendt. 

Hvor mange som har tatt kontakt med politiet med opplysninger om scooteren, er ett av spørsmålene de ikke vil svare på.

Dette er Marius Borg Høiby siktet for:

Høiby ble først siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler etter en hendelse i ekskjærestens leilighet på Frogner i Oslo natt til søndag 4. august.

I september ble han ilagt besøksforbud overfor den fornærmede kvinnen, og lørdag ble det kjent at siktelsen mot Marius Borg Høiby er utvidet på flere punkter. Det er i dag fire fornærmede i saken:

For fornærmede etter hendelsen på Frogner er siktelsen utvidet til også å omfatte hensynsløs atferd og brudd på besøksforbud, i tillegg til ytterligere ett tilfelle av kroppskrenkelse fra tidligere.

For fornærmede Juliane Snekkestad og fornærmede Nora Haukland omfatter siktelsen hvert sitt tilfelle av mishandling i nære relasjoner, jf. straffeloven § 282. Dette har en strafferamme på seks års fengsel.

Høiby er også siktet for trusler rettet mot ytterligere én person. Anmeldelsen i denne saken er opprettet av politiet.

Politiet vil heller ikke si om de visste at den står på gårdsplassen til Marius Borg Høiby på Skaugum, og om de har planer om å hente den. 

Taus forsvarer

Om scooteren var tema i det ene avhøret som er tatt av Høiby, har politiet heller ikke svart på.    

Den 6. august, fem dager at den ble etterlyst, ble scooteren avregistrert. Først 7. august ble forholdet anmeldt. TV 2 har også spurt politiet om hvorfor den ble etterlyst før saken var anmeldt. 

 Fredrik Varfjell / NTB
TAUS: Marius Borg Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, ønsker ikke å kommentere denne saken. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Heller ikke Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, ønsker å kommentere denne saken. 

TV 2 har blant annet spurt han om hvordan Høiby stiller seg til anklagen om brukstyveri, hvorfor scooteren ikke er levert tilbake og hva han som forsvarer tenker om at politiet ikke har hentet den. 

Read Entire Article