Har opptak av minst én telefonsamtale fra Høiby til fornærmede

1 month ago 31



Kilder til TV 2:

Det er gjort opptak av minst én telefonsamtale der Marius Borg Høiby (27) skal ha opptrådt aggressivt mot kvinnen han er siktet for kroppskrenkelse mot, ifølge TV 2s kilder.

 Lise Åserud
MOR OG SØNN: Kronprinsesse Mette-Marit arm i arm med sin sønn, Marius Borg Høiby, under markeringen av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag på Deichman hovedbibliotek i Bjørvika i Oslo i juni 2022. Bak dem følger kronprins Haakon. Foto: Lise Åserud

Publisert 09.08.2024 20:57 Sist oppdatert nå

Etter det TV 2 kjenner til skal opptakene ha blitt gjort av en eller flere telefonsamtaler der Marius Borg Høiby har ringt til kvinnen som nå har status som fornærmet i straffesaken mot ham.

I samtalene skal Høiby ha opptrådt og formulert seg på en måte som beskrives som «aggressiv».

Opptakene kan bli sentrale bevis dersom politiet velger å ta ut tiltale mot Høiby.

Sykmeldt

Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, vil ikke kommentere TV 2s opplysninger, men viser til sin uttalelse tidligere:

– Det er viktig at prosessen får gå sin gang på riktig måte, og at media respekterer min klients behov for privatliv og ro. Det er også viktig for oss å ta hensyn til og den andre parten. Politiet må få gjøre jobben uten at mediene avgjør faktum og skyld. Det er evt. rettens oppgave om saken ender der, sier Bratlien.

Kvinnens bistandsadvokat Mette-Yvonne Larsen sendte fredag ut denne uttalelsen om saken.

– Fornærmede ønsker å unngå spekulasjoner i saken og ber også om ro til å stå i prosessen som saken innebærer. Av hensyn til etterforskningen kan hun ikke utdype annen informasjon om fysiske skader enn at hun er sykemeldt og både har og har hatt legetilsyn. Hun har ikke vært innlagt på sykehus- og har heller ikke ønsket besøksforbud. Partene er i dialog, sier Larsen.

Pågrepet på skole

Høiby er siktet for kroppskrenkelse mot en kvinne og skadeverk av leiligheten hun bor i på Frogner i Oslo natt til søndag forrige helg.

Høiby ble pågrepet ved Jansløkka skole i Asker, kun noen steinkast fra boligen til kronprinsparet på Skaugum.

Politiet rykket søndag formiddag ut til leiligheten på Frogner i Oslo etter å ha fått melding om en voldshendelse i en leilighet på Frogner. Selve voldsepisoden fant sted i løpet av natten, ifølge politiet.

Kvinnen som politiet mener Høiby har utsatt for vold fikk under legeundersøkelse søndag påvist hjernerystelse, ifølge TV 2s opplysninger. Politiet fant også en kniv stående ut av en vegg på et soverom i leiligheten.

Varsler avhør 

Politiet varslet torsdag at de planlegger å gjennomføre avhør i saken i løpet av kort tid.

– Det gjenstår flere etterforskningsskritt, blant annet avhør, som politiet så snart som mulig vil forsøke å gjennomføre, sa pressesjef Unni Turid Grøndal ved Oslo politidistrikt da.

Politiet har ikke villet svare på spørsmål om saken fredag.

Kronprinsesse Mette-Marit skulle ha reist sammen med kronprins Haakon til De olympiske leker i Paris tirsdag, men valgte å utsette avreisen. Fredag ettermiddag ankom hun omsider Frankrikes hovedstad.

Hun vil ikke kommentere siktelsene mot sin sønn fredag, opplyser Slottet til TV 2.

Read Entire Article