Har funnet dødsårsaken

1 day ago 5



Hvithvalen Hvaldimir, døde sannsynligvis av en bakterieinfeksjon, ikke skuddskader, ifølge den endelige obduksjonsrapporten.

Hvaldimir døde sannsynligvis av bakterieinfeksjon, ifølge obduksjonsrapporten. Foto: Jærgen Ree Wiig / Fiskeridirektoratet / AP / NTB

Det opplyser Sørvest politidistrikt fredag.

Kjendishvalen Hvaldimir ble funnet død lørdag 31. august. På oppdrag fra Fiskeridirektoratet gjennomførte Veterinærinstituttet obduksjon av hvalen.

– Veterinærinstituttets undersøkelser er vanskeliggjort av at mange av hvalens organer var svært råtne. Rapporten konkluderer med at sannsynlig dødsårsak er bakterieinfeksjon – muligens som følge av sår i munnen etter en pinne som satt fast, opplyser Amund Preede Revheim, leder ved Nordsjø- og miljøseksjonen i Sørvest politidistrikt.

– Pinnen kan også ha ført til at Hvaldimir har hatt utfordringer med å ta til seg næring og dermed økt infeksjonsfaren. Det er ikke gjort noen funn fra obduksjonen som tyder på at hvalen er skutt, fortsetter han.

Kort tid etter obduksjonen ble satt i gang, mottok politiet anmeldelse fra NOAH og OneWhale, som mistenkte at hvithvalen var ulovlig avlivet ved skyting. Bakgrunnen for anmeldelsen var bilder av skader på den døde hvalen.

Vurderinger gjort av Veterinærinstituttet og politiets kriminalteknikere er at sårene som ble avbildet, ikke er skuddskader.

– Det er ikke noe i undersøkelsene som tyder på at Hvaldimir er ulovlig avlivet. Politiet ser derfor ingen grunn til å starte etterforskning av hvalens død, og den innkomne anmeldelsen er henlagt, sier Preede Revheim.

UiA får skje­let­tet til kjen­dis­hva­len Hval­dimir

Kjendishvalen Hvaldimir er død

Read Entire Article