Har det rablet for Aftenposten?

1 month ago 17



Publisert: 01.09.2024 17:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Jeg er like lite psykiater som Civitas rådgiver og «USA-ekspert» Eirik Løkke. Ingen av oss bør siteres på at Elon Musk er blitt gal. Aftenposten bør heller nyansere enn polarisere.

Avisen sidestiller støtte til Donald Trump med å være gal, høyreekstrem, radikalisert, konspiratorisk ... Musk har tatt en høyresving, men Aftenposten har grøften til venstre.

Marsjen minner om Jens Bjørneboes ord om formyndermenneskets «glede i å bestemme over andre menneskers tankeliv, lesning, ytring og livsanskuelse».

Demokratene er blitt så udemokratiske at partiet går for ikke-valgte Kamala Harris. Hun som knapt gir intervjuer og stenger døren for uvaksinerte i ansettelser. Kanskje en åpenbar bølle som Trump er bedre enn en maktslikker i forkledning?

Når Aftenposten skriver at Robert F. Kennedy jr. nå støtter Trump, brukes spalteplassen på at mark skal ha spist en del av hjernen hans. Vi burde heller fått et dypdykk i hans begrunnelse for å bytte side: At demokratene sitter på fanget til krigshissere og tekno- og farmaindustrien. At Harris blir en svak president underlagt byråkratiet.

Om norske journalister og «eksperter» kunnet stemt i USA? «Journalistikken» smaker av aktivisme når politiske motstemmer demoniseres. Maktorganet Aftenposten – tuftet på ytringsfrihet og åpen debatt – truer demokratiske prinsipper. Ikke Musk.

Julia Schreiner Benito,

Journalist, Vof.no

Read Entire Article