Har avhørt læreren til Jakob Ingebrigtsen

2 days ago 6



Opplysninger til TV 2:

Gjert Ingebrigtsen (58) er tiltalt for vold mot datteren, mens han fortsatt etterforskes for vold mot Jakob Asserson Ingebrigtsen (24). Nylig avhørte politiet løperens gamle lærer.

 Stian Lysberg Solum / NTB
FØR BRUDDET: Jakob og Gjert Ingebrigtsen på et pressemøte under Tokyo-OL 2020. Lekene ble utsatt til 2021 på grunn av koronaviruset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Publisert 03.10.2024 19:53

Det får TV 2 opplyst. 

Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for vold mot datteren sin. Tiltalen inneholder syv punkter som omhandler flere tilfeller av fysisk og psykisk vold. Familievolden skal ha pågått fra 2018 og frem til 5. januar 2022, da datteren flyttet ut.

Statsadvokaten mener han utsatte henne blant annet for trusler, tvang, vold og begrenset bevegelsesfrihet. 

Gjert Ingebrigtsen har hele tiden nektet straffskyld i saken.

Nye avhør

Da tiltalen mot datteren ble tatt ut i april, valgte politiet samtidig å henlegge sakene mot resten av barna hans. 

Fire av barna klaget henleggelsene inn til til statsadvokaten, som besluttet å opprettholde tre av henleggelsene. 

Samtidig ble det bedt om ny etterforskning av saken der Jakob Ingebrigtsen er fornærmet.

 Frode Sunde / TV 2
TILTALT: Gjert Ingebrigtsen (58) er tiltalt for vold mot datteren, men fortsatt under etterforskning for vold mot Jakob Asserson Ingebrigtsen (24). Foto: Frode Sunde / TV 2

Det statsadvokaten konkret ba om, var nye avhør av 24-åringen, og 28. august var han hos politiet og forklarte seg på nytt.

Nå kan TV 2 fortelle at det er gjennomført minst ett avhør til siden Jakob Ingebrigtsen fikk henleggelsen sin omgjort. 

Hendelse etter skolen

Tidligere har han, ifølge TV 2s opplysninger, fortalt politiet om flere konkrete voldshendelser.

Det dreier seg blant annet om en hendelse som skjedde i etterkant av at han hadde vært involvert i en episode på skolen.

Faren reagerte med å slå ham flere ganger i hodet, har Jakob Ingebrigtsen forklart. To andre familiemedlemmer har forklart seg om denne konkrete hendelsen, og statsadvokaten mener at forklaringene er sammenfallende.

24-åringen har også forklart at faren en gang sparket ham i magen etter at han falt på sparkesykkel som liten gutt, og om en hendelse der han ble slått fordi han hadde glemt et friidrettsstevne.

Begge disse hendelsene er tidfestet til da Jakob Asserson Ingebrigtsen gikk på barneskolen.

«Vår klient er klar på at han ikke har stått for vold eller mishandling, og han regner fortsatt med at den ene saken blir henlagt», har Gjert Ingebrigtsens forsvarer John Christian Elden tidligere skrevet i en e-post til TV 2.

Derfor er læreren avhørt

Ifølge TV 2s opplysninger har politiet nylig også avhørt den gamle læreren til Ingebrigtsen, etter ønske fra Gjert Ingebrigtsens forsvarere.

Slik TV 2 forstår det har formålet vært å bedre kunne tidfeste hendelsen, og å spørre læreren om vedkommende kan huske at Jakob Asserson Ingebrigtsen hadde synlige skader eller plager i ettertid. 

«En lærer er som regel svært tett på barn i en oppvekstfase, og hva de observerer eller snakker med elevene sine om kan være svært relevant når man mange år senere skal vurdere hva som kan eller ikke kan ha skjedd», skriver advokat Heidi Reisvang, som forsvarer Gjert Ingebrigtsen sammen med John Christian Elden, i en epost.

Hun skriver videre at det derfor var naturlig for dem å be politiet om å avhøre Ingebrigtsens lærer i den aktuelle perioden. 

 Magnus Nøkland/ TV 2
FORSVARER: Heidi Reisvang forsvarer Gjert Ingebrigtsen sammen med John Christian Elden. Foto: Magnus Nøkland/ TV 2

Reisvang legger til at saken medfører en svært krevende situasjon for alle berørte. 

«Gjert håper at påtalemyndigheten snart kommer til en avgjørelse slik at man kan komme videre i prosessen», 

Når saken er ferdig etterforsket, skal statsadvokaten avgjøre om Gjert Ingebrigtsen skal tiltales også for familievold mot sønnen sin.

Jakob Asserson Ingebrigtsens advokat Mette Yvonne Larsen ønsker ikke å kommentere denne saken.

Read Entire Article