Haikin ble Glimt-helt – økte luken i toppen til elleve poeng

1 month ago 17

(Strømsgodset - Bodø/Glimt 1–0) Fire dager etter skuffelsen i Beograd, fortsatte Bodø/Glimt i sin vante vinnersti på norsk jord.

Bodø/Glimt har kun tapt tre kamper denne sesongen. Foto: Trond R. Teigen / NTB
  • Lisa Amdam Tetlie, VG

Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 01.09.2024 18:54

Med seieren fortsetter de helgule fra nord et stødig seilas mot sitt fjerde ligagull på fem år.

Men innledningsvis så det ikke ut til å bli en problemfri affære for gjestene i Drammen. Et Glimt-lag som virket preget av onsdagens Champions League-exit så ut til å slite i første omgang.

Strømsgodset hadde klart flest sjanser, og virket å ville kvitte seg med marerittrekka på kun en seier på ti kamper.

Så, som så mange ganger før, virket det som om Kjetil Knutsens pausetaktikk gjorde susen.

Seks korte minutter tok det før Sondre Brunstad Fet sendte serielederne opp i ledelsen. Svakt forsvarsspill av vertene gjorde at sunnmøringen sto umarkert i feltet og fikk pirket ballen i mål.

Også når det til slutt så ut til å glippe for Bodø/Glimt, ble Nikita Haikin Glimts store redningsmann. Godset fikk tildelt straffespark, men etter to kjemperedninger holdt den russiske sisteskansen nullen for serielederne.

Elleve poeng skiller dem fra andreplass Viking, som har like mange kamper spilt. Brann står med to kamper mindre spilt og like mange poeng som rogalendingene.