Grøvdal bytter øvelse: – Det er skummelt

1 week ago 9



Karoline Bjerkeli Grøvdal (34) satser på maraton.

 Karoline Bjerkeli Grøvdal har litt ferie og roligere dager etter en lang sesong. Denne uken møtte hun VG på kafé i hovedstaden. Foto: Line Møller

Publisert: 27.09.2024 13:24

Hun vant EM-gull på halvmaraton i Roma, men fra og med neste sesong skal 34-åringen løpe enda lenger, faktisk dobbelt så langt.

– Jeg går for maraton, det er skummelt og litt gøy. Det har alltid vært en ting jeg har lyst til å gjøre, sier Grøvdal til VG.

Hun tok sin første EM-medalje for åtte år siden, da hun ble nummer tre på 10.000 meter. I år ble det EM-sølv på 5000 meter og gull på halvmaraton.

– Jeg er på toppen av karrieren, jeg har aldri vært bedre. Det er gøy, sier Grøvdal til VG.

 Karoline Bjerkeli Grøvdal satte ny mesterskapsrekord på halvmaraton i Roma i juni med 1,08.09. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Hun har ikke bestemt hvilken maraton hun skal debutere i. Første mulighet er London Marathon 27. april, men ingenting er bestemt. De fleste store og raske maratonløpene går enten på våren eller høsten.

– Jeg må legge om treningen litt, men jeg er en type løper som kan løpe maraton ganske fort med den treningen jeg gjør også, sier Grøvdal.

– Hva er det lengste du har løpt på trening?

– Jeg har løpt tre mil, men ikke mange ganger. Men jeg har en del treninger mellom 25 og 28 kilometer. Jeg må ha litt flere langturer over tre mil, og de må være på asfalt for at jeg skal herdes, svarer Grøvdal.

Maraton er 42195 meter. Målet er å løpe på 2 timer og 20 minutter.

– Hverdagen blir lik den jeg har hatt, men fokus på maraton blir litt annerledes og det er litt skummelt, for det har jeg ikke gjort før. Jeg syns det høres fryktelig langt ut å løpe maraton, sier Grøvdal og ler.

Hva tenker du om at Grøvdal satser på maraton?

Superspennende. Heia Karoline!

Å fyttikatta, blir utslitt bare jeg tenker på det, men lykke til!

Jeg syns hun bør fortsette å satse baneløp, hun er jo bedre enn noen gang der.

34-åringen syns halvmaraton er kjempegøy, for å bruke hennes ord. Hun var første europeer på 14 år som vant New York halvmaraton i april. Hun tror hun vil like maraton, og ser for seg å løpe to maraton i året, maks tre.

– Jeg vil løpe andre løp, for det vil være utrolig kjedelig å bare løpe to løp i året, så jeg ser for meg å løpe 10.000 meter i mesterskap, terrengløp, gateløp og motbakkeløp, sier Grøvdal.

– Men prioriteringen blir maraton, legger hun til.

 Karoline Bjerkeli Grøvdal og Jakob Ingebrigtsen reiste hjem fra EM i Roma med gull. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Derfor kan det hende baneløp i VM i Tokyo neste år ryker, siden det krasjer med store maratonløp som for eksempel Berlin.

– Maraton i Tokyo er uaktuelt på grunn av vær og luftfuktighet, sier Grøvdal.

Samtidig understreker hun at hun ikke har bestemt hvilke maraton hun skal løpe.

– Spesielt på maraton blomstrer utøvere når de blir litt eldre, sier Grøvdal og smiler lurt.

Read Entire Article