Likhet for loven?

3 hours ago 5



Foto: Tornes, Erik

Publisert: 09.10.2024 03:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Aftenposten er kjent for sin nøkterne journalistikk og for sine ukentlige spark til Dagbladet. Likevel synes jeg at avisen går over streken 3. oktober, når det informeres om en lege i Trøndelag som er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å oppnå seksuell omgang med kvinnelige pasienter.

Jeg trodde det var slik at skyldspørsmål blir avgjort ved dom, uavhengig av hva den tiltalte på forhånd måtte tilstå. At man med andre ord er uskyldig inntil dom er falt. Men her presenterer Aftenposten bilde og navn (!) på vedkommende før saken er avgjort. Man er jo ellers hårsår med hensyn til identifisering, så hvorfor slik åpenhet i dette tilfellet? Selv mordere lar man jo forbli anonyme, og på TV sladdes ansiktene til svindlere og kjeltringer som tas på fersk gjerning.

Saken har riktignok vært omtalt andre steder, men Aftenposten burde holde seg for god til å brette ut identiteten til den tiltalte, uten hensyn til vedkommende og hans familie. Det er ikke Aftenpostens sak å straffe! Jeg undrer meg over at ikke andre har reagert på denne uthengningen, som man kanskje kunne vente i visse fora, men som ikke er Aftenposten verdig. Jeg håper det var en glipp som ikke blir gjentatt!

Per Holck, dr.med., Nesøya

Read Entire Article