Glimt vant og er en kamp unna Champions League

1 month ago 27

(Bodø/Glimt – Røde Stjerne 2–1) Drømmen om norsk Champions League-deltakelse for første gang på 17 år lever i beste velgående.

1 av 3Foto: Mats Torbergsen / NTB

• Mats Arntzen, VG

Mats Arntzen, VG

Publisert: 20.08.2024 22:51

Norge har ikke hatt et lag i Europas gjeveste turnering siden 2007. Da var det Rosenborg som deltok.

Nå er Bodø/Glimt én kamp unna å klare. Seieren på hjemmebane gir de gulkledde et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Beograd onsdag i neste uke.

En befriende heading fra midtstopper Odin Bjørtuft ble fulgt opp av et drømmetreff av høyrekanten Isak Dybvik Määttä.

Med to scoringer på ti minutter fikk Bodø/Glimt endelig betalt for enveiskjøringen mot målet til gjestene fra Serbia.

1 av 2Foto: Mats Torbergsen / NTB

Kampen startet med at Bodø/Glimt hadde ballen sammenhengende i to og et halvt minutt før de til slutt ble avblåst for en offside.

Men til tross for at gjestene knapt fikk låne ballen på Aspmyra, slet gultrøyene med å trenge gjennom det lavtliggende og kompakte forsvaret.

Serberne hadde klart mest fokus på å få med seg et resultat – og allerede etter få minutter begynte Aspmyra-publikumet å bue på tidsbruken til de røde og hvite.

Et langskudd fra Fredrik Sjøvold traff tverrliggeren så hardt at det hørtes over hele stadion, men det var også det nærmeste Glimt kom før pause.

Samtidig var Glimt nær en kalddusj da Cherif Ndiaye satte ballen forbi Glimt-målvakt Nikita Haikin like før pause.

Assistentdommeren var oppe med flagget, men vertene måtte holde pusten under VAR-sjekken, som viste at senegaleseren hadde en kvart skostørrelse på feil side av offsidelinjen.

Glimt slapp med skrekken. Og i medvinden etter sidebyttet giret Bodø/Glimt om, og da trengte de bare et drøyt kvarter på å gå opp i en tomålsledelse.

Kort tid etter scoringen valgte Glimt-trener Kjetil Knutsen å gjøre et dobbeltbytte. Den hjemvendte stjernen Philip Zinckernagel erstattet målscorer Määttä, mens Ulrik Saltnes kom inn for Sondre Brunstad Fet.

Likevel var det gjestene som begynte å vise seg mer og mer frem på Aspmyra, og et kvarter før full tid glapp det for de gule.

Ognjen Mimovic snek seg fri på bakerste stolpe og reduserte for Røde Stjerne.

Dermed har Bodø/Glimt kun ett mål å gå på før returoppgjøret foran Røde Stjernes beryktede og høylytte hjemmepublikum.