Glimt vant, men er litt skuffet likevel

1 month ago 22

(Bodø/Glimt – Røde Stjerne 2–1) Sjansen for norsk Champions League-deltagelse for første gang på 17 år er til stede, men den kunne vært enda større.

1 av 3Foto: Mats Torbergsen / NTB

• Mats Arntzen, VG

Mats Arntzen, VG

Publisert: 20.08.2024 22:51 | Oppdatert: 20.08.2024 23:28

Bodø/Glimt dominerte tidvis kraftig mot Røde Stjerne fra Serbia og vant med ett mål, men for syvende gang på de åtte siste europacupkampene på Aspmyra røk nullen for Kjetil Knutsens mannskap.

– Vi klarer å slippe inn ett mål på dødball, som er utrolig unødvendig, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2.

– Jeg er nesten litt skuffet. Det føles veldig unødvendig at Røde Stjerne får det målet, det er utrolig kjipt, sier Fredrik Bjørkan til VG.

Han var nærmeste mann da Røde Stjerne-målscorer Ognjen Mimovic reduserte til 2–1 kvarteret før slutt på dødball.

• Hør hva Bjørkan hadde å si etter kampen:

Uansett er nordlandsklubben én kamp unna å bli det første laget fra Norge i Europas gjeveste klubbturnering siden Rosenborg sist deltok i 2007.

En befriende heading fra midtstopper Odin Bjørtuft ble fulgt opp av et drømmetreff av høyrekanten Isak Dybvik Määttä på få minutter. Men reduseringen mot slutten sørger for at duellen lever.

1 av 2Foto: Mats Torbergsen / NTB

– Det er litt blandede følelser nå, det sier flere hører jeg. Vi forventet mer av oss i dag, derfor er vi litt skuffet. 70 minutter er gode, så må vi se på de siste 20, sier Bjørtuft til VG.

– Vi er veldig gode. Det kunne blitt flere mål, så litt bittert av vi bare vinner med et mål. Det kommer til å bli tøft der nede, men vi skal klare det, sier Määttä til TV 2 etter 2–1-seieren.

Kampen startet med at Bodø/Glimt hadde ballen sammenhengende i to og et halvt minutt før de til slutt ble avblåst for en offside.

Men til tross for at gjestene knapt fikk låne ballen på Aspmyra, slet gultrøyene med å trenge gjennom det lavtliggende og kompakte forsvaret.

Serberne hadde klart mest fokus på å få med seg et resultat – og allerede etter få minutter begynte Aspmyra-publikumet å bue på tidsbruken.

Et langskudd fra Fredrik Sjøvold traff tverrliggeren så hardt at det hørtes over hele stadion, men det var også det nærmeste Glimt kom før pause.

Samtidig var Glimt nær en kalddusj da Cherif Ndiaye satte ballen forbi Glimt-målvakt Nikita Haikin like før pause.

Assistentdommeren var oppe med flagget, men vertene måtte holde pusten under VAR-sjekken, som viste at senegaleseren hadde en kvart skostørrelse på feil side av offsidelinjen.

I medvinden etter sidebyttet giret Bodø/Glimt om, og da trengte de bare et drøyt kvarter på å gå opp i en tomålsledelse.

Kort tid etter scoringen valgte Glimt-trener Kjetil Knutsen å gjøre et dobbeltbytte. Den hjemvendte stjernen Philip Zinckernagel erstattet målscorer Määttä, mens Ulrik Saltnes kom inn for Sondre Brunstad Fet.

Likevel var det gjestene som begynte å vise seg mer og mer frem på Aspmyra, og et kvarter før full tid glapp det for de gule.

Ognjen Mimovic snek seg fri på bakerste stolpe og reduserte for Røde Stjerne.

– Vi mister momentum litt fordi vi blir litt unøyaktige. Samtidig starter de å presse høyere. Vi utnytter ikke sjansespillet de setter i gang, sier Kjetil Knutsen.