Glimt gnistret i generalprøve før årets viktigste kamp

1 month ago 19

Det ble en vindfull seanse for de oppmøtte på Aspmyra stadion lørdag ettermiddag. Bodø/Glimt tok i mot Sarpsborg 08.

Flere interessante valg i Glimts lagoppstilling var verdt å notere seg før avspark. Kjetil Knutsen gjorde intet mindre enn fire endringer på laget som startet mot Røde Stjerne på tirsdag.

Håkon Evjen er ute som følge av suspensjon etter å ha fått sitt fjerde gule kort i kampen mot Viking for to uker siden, og ble erstattet av Ulrik Saltnes.

Hele fronttrioen ble rotert med Isak Määttä, Kasper Høgh og Jens Peter Hauge benket for henholdsvis Sondre Sørli, Andreas Helmersen og August Mikkelsen.

Dominerte første omgang

Etter 18 spilleminutter kom første scoring. Glimts egen Jostein Gundersen går etter ballen med hodet først, etter et strålende slått hjørnespark fra lagkamerat Sondre Sørli.

Sarpsborg 08 hadde flere brukbare muligheter i etterkant av første mål, men ingenting som ga uttelling.

Inne i 23. minutt kommer første spillerbytte – bortelagets Peter Reinhardsen må inn for Eirik Wichne som må gi seg med skade.

Ti minutter før pause øker hjemmelaget til 2-0. Andreas Helmersen klinker ballen elegant i østlendingenes mål.

Målfest etter pause

Knutsen starter andre omgang med å bytte ut Brunstad Fet med sin navnebror Sondre Auklend.

Indreløperen pådro seg et gult kort to minutter senere, etter å ha felt Daniel Job under en potensiell kontring for gjestene.

Auklend fortsatte å vise seg frem i andre omgang. Banker til fra 21 meter med et hardt skudd som går rett på særpingenes keeper Carl-Johan Eriksson.

Nye spillerbytter for hjemmelaget i 68. minutt. Angrepstrioen Mikkelsen, Helmersen og Sørli går ut, Määttä, Zinckernagel og Hauge kommer inn.

Like etter kommer kampens tredje mål. Brønnøyværingen Ulrik Saltnes har løpt seg fri og vipper ballen i mål etter pasning fra Fredrik Bjørkan.

Målene lar ikke vente på seg – Jens Petter Hauge lobber ballen over keeper og sikrer med det 4-0 til Bodø/Glimt.

Kasper Høgh hiver seg med på målfesten. Dansken stanger Philip Zinckernagels innlegg i nettmaskene.

Høgh gir seg ikke med et mål i dagens kamp. Det tar bare fem minutter før dansken øker til 6-0.