Giuliani må gi fra seg leilighet og luksusgjenstander til valgarbeidere

2 hours ago 3



En dommer har beordret Rudy Giuliani til å gi fra seg eiendelene til to valgarbeidere i Georgia.

 Jose Luis Magana / AP / NTB
Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB

Publisert 22.10.2024 20:45 Sist oppdatert 8 minutter siden

Tidligere borgermester i New York og advokat for Donald Trump, Rudy Giuliani (80), har av en føderal dommer blitt beordret til å gi fra seg en toppleilighet på Manhattan og flere luksusgjenstander til to valgmedarbeidere i Georgia, ifølge CNN.

Giuliani er funnet skyldig i å ha ærekrenket de to.

Leiligheten må overleveres innen sju dager.

Må betale milliarderstatning

Valgfunksjonæren Ruby Freeman og datteren Wandrea «Shaye» Moss tok Giuliani til retten etter å ha blitt beskyldt for å stå bak valgfusk i Georgia under presidentvalget i 2020.

I desember ble Giuliani dømt til å betale 150 millioner dollar, som tilsvarer over 1,5 milliard norske kroner, i erstatning til de to kvinnene. I etterkant av dette erklærte han seg personlig konkurs.

I juli mistet Giuliani advokatbevillingen i New York, etter at en domstol på Manhattan konkluderte med at han løy da han påsto at presidentvalget i 2020 ble stjålet fra Donald Trump.

Må levere klokker og bil

Blant gjenstandene Giuliani må gi fra seg, er flere klokker, blant annet de som han fikk fra europeiske presidenter etter terrorangrepene 11. september 2001. På dette tidspunktet var Giuliani borgermester i New York.

Han må også gi fra seg en signert Joe DiMaggio-trøye og en Mercedes fra 1980 som tidligere var eid av Hollywood-stjernen Lauren Bacall.

Giuliani ble også beordret til å gi fra seg en TV, møbler og smykker.

Det er ikke bestemt om han får beholde en leilighet i Palm Beach i Florida, eller fire World Series-ringer fra New York Yankees. Disse ringene har Giulianis sønn hevdet at faren ga ham.

Read Entire Article