Frontkollisjon mellom buss og bil – kvinne kjørt til sykehus

1 month ago 15



En person er kjørt til sykehus, etter en frontkollisjon mellom en buss og en bil ved Ulvegjelet på E39 i Mandal.

– En voksen kvinne er kjørt akutten i Kristiansand med ambulanse. Hun betegnes av sykehuset som stabil. Skadegraden er for politiet pr. nå uavklart. Det gis ingen videre oppdatering på skadegraden fra operasjonssentralen i dag, sier operasjonsleder Frode Vang i politiet.

Dere beskriver det som en alvorlig ulykke?

– Ja, det er de ordene jeg har hørt fra de som var på stedet, uten at jeg har fått noen nærmere beskrivelse av hva skaden er. Det fremsto som alvorlig er inntrykket vi sitter med per nå, sier Vang.

Busspassasjerer uskadet

Det er bilfører som er skadet etter ulykken. Kvinnen ble tatt ut av bilen, og kjørt til sykehus i ambulanse. Det var over 60 personer i bussen, men alle i bussen fremstår uskadet ifølge politiet.

E39 er stengt etter ulykken, melder Vegtrafikksentralen. Det er lang kø i begge retninger.

Begge kjøretøy har behov for berging, og omkjøring ble vurdert. Bilberger er bestilt, og politiet arbeidet med å geleide denne forbi køen og frem til ulykkesstedet.

Jobber med å åpne veien

– Planen er å få kjøretøyene ut av veibaren og åpne opp forbi der. Vi mener det er den måten vi raskest mulig klarer å få trafikken i gang igjen på, sier Vang.

Det er for tidlig for politiet å si noe om årsak til ulykken.

– Jeg har ikke fått noen tilbakemelding på det. Det er snakk om en «front mot front»-ulykke, og at ett av kjøretøyene har kryssa midten, uten at vi vet hvem.

Ulykke Mandal

Alle nødetater rykket til ulykken, som politiet meldte om kl. 18.34 søndag kveld.

Foto: Ronny Blix

Publisert 01.09.2024, kl. 19.07 Oppdatert 01.09.2024, kl. 20.21

Read Entire Article