FriFagbevegelse: Posten kutter 250 stillinger – skal spare én milliard

1 week ago 8



  • Posten kutter 250 stillinger

    Posten Bring-konsernet skal spare inn én milliard kroner. Som følge av det kutter de nå «i første omgang» 250 stillinger, skriver Fri Fagbevegelse.

    – Markedet er beintøft, og marginene er små. For å opprettholde trygge arbeidsplasser må vi ha en konkurransedyktig og solid bedrift. I tillegg er eiers avkastningskrav en del av dette bildet, sier Gerd Øiahals, leder i Fagforbundet Post og finans.

    Stillingene som nå fjernes, tilhører stabs- og støttefunksjoner blant annet ved konsernets hovedkontor i Posthuset i Oslo og på region- og divisjonsnivå.

    Posten har allerede innført en rekke sparingstiltak. Blant annet via «tøffe prioriteringer», ny teknologi og smartere jobbing, sier pressesjef Kenneth T. Pettersen i Posten Bring.

    Posten Bring sier videre at det vil komme ytterligere nedbemanninger fremover. Pettersen vil hverken bekrefte eller avvise noe når det gjelder størrelsen på fremtidige kutt.

  • Joakim Midtbø Viland

    16 min

    Høyesterett: Lastebilsjåfør dømmes til fengsel

    Foto: Olav Olsen / Aftenposten

    I 2022 ble en syklist drept i et sammenstøt med en lastebil på St. Hanshaugen i Oslo. Sammenstøtet skjedde da vogntoget svingte til høyre i krysset på grønt lys og krysset syklisten som skulle rett frem.

    Føreren skal ikke ha sett syklisten.

    Ifølge Høyesterett krevde situasjonen en særlig aktsomhet fra førerens side, særlig fordi vogntoget hadde vikeplikt for syklisten.

    – Når syklisten hadde vært synlig i speilet for føreren 6–7 sekunder etter at han fikk grønt lys, dreide det seg ikke bare om en kortvarig feilfordeling av oppmerksomheten, skriver Høyesterett i en pressemelding.

    Straffen ble satt til fengsel i 60 dager og tap av rett til å føre motorvogn i tre år.

    Dommen klargjør grensen for å kunne dømmes for uaktsomt drap i trafikken.

  • Joakim Midtbø Viland

    13:46

    FBI raider huset til borgermesteren i New York

    Foto: Bing Guan / Reuters / NTB

    New Yorks ordfører Eric Adams er tiltalt i en føderal korrupsjonssak, ifølge New York Times. Adams sier en tiltale vil være «basert på løgner», og at han ikke går av.

    Like før klokken 12.00 norsk tid raider det føderale politiet (FBI) hjemmet hans i New York. Det er foreløpig ikke kjent hva Adams er tiltalt for.

    Avisen skriver at Adams, som er tidligere politioverbetjent, er den første sittende ordføreren i New York som blir tiltalt i en straffesak.

    Adams sier i en uttalelse at en eventuell tiltale vil være «fullstendig grunnløs, basert på løgner». Videre sier han at han ikke vil trekke seg om han blir tiltalt.

    Adams ble valgt for tre år siden og lovet i valgkampen å slå ned på kriminaliteten i storbyen.

  • Joakim Midtbø Viland / NTB

    13:30

    46 personer druknet på festival i India

    Minst 46 personer, blant dem 37 barn, druknet mens de var på en hindufestival øst i India. Det melder lokale myndigheter.

    De 46 personene druknet i separate hendelser i delstaten Bihar. Som en del av religiøse ritualer, badet de i elver og dammer rammet av flom, sier en tjenesteperson fra myndighetene i Bihar til AFP.

    – Folk ignorerte de farlige vannstandene i elver og dammer mens de badet som del av denne festivalen, sier tjenestepersonen.

    Drukningene skjedde tirsdag og onsdag i 15 ulike distrikter i Bihar. Festivalen Jitiya Parv blir markert over tre dager i deler av India og Nepal av mødre som ber for barnas velvære.

  • Joakim Midtbø Viland / NTB

    13:23

    Mener alle skal ha rett til tannhelsetjenester

    Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre og utvalgsleder Evy-Anni Evensen under en pressekonferanse i Helse- og omsorgsdepartementet der Tannhelseutvalgets utredning ble presentert.

    Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre og utvalgsleder Evy-Anni Evensen under en pressekonferanse i Helse- og omsorgsdepartementet der Tannhelseutvalgets utredning ble presentert. Foto: Thomas Fure / NTB

    Et samlet ekspertutvalg mener at alle nordmenn skal ha rett til nødvendige tannhelsetjenester.

    Tannhelseutvalget la torsdag fram sin utredning til helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap).

    Et samlet utvalg mener at Norge bør gå inn for en universell tannhelseordning.

    – Det vil gjøre at sykdom og skade i munn og munnhule gir rett til tannhelsetjenester på linje med somatisk sykdom, sa utvalgsleder Evy-Anni Evensen.

    Hun understreket at det må utredes hva som skal defineres som «nødvendig» tannhelsehjelp.

    Dagens frikort for helsetjenester bør utvides til å omfatte nødvendige tannhelsetjenester, mener utvalget.

    Konklusjonen kommer dagen etter at Høyre fjernet tannhelsetilbud til unge i Oslo. Der mener sittende byråd at ordningen har blitt misbrukt.

  • Munchmuseet har ikke råd til Munch-malerier

    Foto: Annika Byrde / NTB

    Direktør Tore Hansen ved Munchmuseet i Oslo ber om hjelp for å få kjøpt inn Munch-kunsten fra forretningsmannen Petter Olsens konkursbo.

    – Munchmuseet kjøper ikke inn kunst. Vi er overhodet ikke i en finansiell stilling til å gjøre det. Vi skulle veldig gjerne hatt noen store fond for å sikre oss økonomisk så vi kunne kjøpe kunst. For de midlene finnes ikke i Oslo kommune, som vi er eid av, sier Hansen til Dagens Næringsliv.

    Tidligere denne uken ble det klart at kunstsamlingen skal selges av bosty

  • Innsatt skadet i arbeidsulykke i Ilseng fengsel

    En innsatt mann i 30-årene er kjørt til sykehus etter en arbeidsulykke i Ilseng fengsel i Stange på Hedmarken.

    Den innsatte ble skadet i forbindelse med arbeid på et verksted, og skadeomfanget er ukjent for politiet, skriver operasjonsleder Øyvind Bakken i Innlandet politidistrikt.

    Politiet fikk melding om ulykken klokken 11.22 torsdag formiddag.

  • Andreas Brattåker Støyva

    12:29

    Frognerbadet stenger i to sesonger

    Det skriver NRK, som får det bekreftet fra byrådet.

    Badeanlegget skal gjennom totalrehabilitering.

    Byrådet vil bruke 372 millioner kroner på arbeidet. Det ble klart under byrådets budsjettfremleggelse onsdag.

    Målet er å åpne badet i mai 2027.

Read Entire Article