Første henrettelse på 13 år i Sør-Carolina

3 hours ago 5



 AP / NTBFreddie Owens Foto: AP / NTB

Dødsdømt mann ble henrettet med giftsprøyte fredag.

lørdag 21. september kl. 01:55

Freddie Owens (46) ble fredag henrettet med giftsprøyte i den amerikanske delstaten Sør-Carolina. Det er den første henrettelsen i delstaten på 13 år, melder CNN.

Owens ble dømt til døden i 1999 for drapet på butikkansatte Irene Graves under et ran i Greenville i 1997. Han var da 19 år gammel. Han drepte også en medinnsatt mens han ventet på rettssaken.

– Farvel, sa Owens til sin advokat like etter at giften ble injisert.

 Chris Carlson / AP / NTBProtester mot henrettelsen Foto: Chris Carlson / AP / NTB

Høyesterett i Sør-Carolina avslo torsdag å stanse henrettelsen, og guvernør Henry McMaster valgte å ikke benåde Owens. Bare timer før henrettelsen ba Owens' advokater USAs høyesterett om å gripe inn, men fikk avslag.

Henrettelsen markerer at Sør-Carolina igjen har tilgang på medikamentene som brukes ved henrettelser med giftsprøyte. Delstaten har i nesten et tiår hatt problemer med å skaffe disse.

 Chris Carlson / AP / NTBFoto: Chris Carlson / AP / NTB

South Carolina endret nylig loven for å kunne gjenoppta henrettelser. Delstaten gikk over til å bruke kun ett medikament, pentobarbital, i stedet for tre som tidligere.

Les også: Missouri: Henrettet fange

Owens' henrettelse var opprinnelig berammet til juni 2021, men ble utsatt da delstatens høyesterett blokkerte henrettelser mens prosedyrene for henrettelse ved skyting ble ferdigstilt.

 AP / NTBdette udaterte bildet fra South Carolina Department of Corrections, viser statens dødskammer i Columbia, S.C., inkludert den elektriske stolen til høyre, og en stol for henrettelse ved skytepelotong til venstre. Foto: AP / NTB

En lov fra 2021 gir dødsdømte i Sør-Carolina valget mellom henrettelse med elektrisk stol eller ved skyting dersom giftsprøyte ikke er tilgjengelig.

Ifølge nyhetsbyrået AP kan dette være den første av flere henrettelser i South Carolina fremover. Fem andre dødsdømte fanger har brukt opp sine ankemuligheter.

Les også: Stanser henrettelser i USA

Read Entire Article