Forbyr kaktus i alle offentlige bygg

3 hours ago 4



– Med umiddelbar virkning, sier ordføreren, som hevder at det ligger en viktig årsak bak forbudet.

 Gabriel Bouys / AFP / NTB
KAKTUS: I en liten by i Tyskland har ordføreren nå gjort det ulovlig med kaktusplanter flere steder. Foto: Gabriel Bouys / AFP / NTB

Publisert 18.10.2024 06:58

Kaktusplantene er både elsket og hatet på grunn av sine skarpe pigger.

I byen Plettenberg, som ligger nær Düsseldorf vest i Tyskland, er de ikke særlig populære. Hvert fall ikke for ordføreren i byen, Ulrich Schulte.

Nylig kom han nemlig med et forbud mot kaktusplanter i alle offentlige bygg – med umiddelbar virkning, skriver Sky News og Bild.

Stygge skader

Forbudet gjelder blant annet for skolebygg, barnehager, rådhus og de kommunale områdene.

Årsaken til forbudet kommer av at en mann hadde behov for legehjelp som følge av skader han hadde fått av en kaktus i en skolebygning.

– Det som var en skade på en den voksne mannens arm, kunne lett vært en alvorlig skade i ansiktet til et lite barn, uttalte en talsperson fra kommunestyret.

Hendelsen skjedde for bare noen uker siden, og nå ønsker ordføreren å unngå flere «stygge skader» på grunn av den piggete planten.

– Kan virke overdrevent 

Ordfører Schulte har forståelse for at forbudet hans kan virke rart, men understreker at det er et alvor i det.

– Selv om regelen kan virke overdreven, overflødig og latterlig for noen ansatte, har den en seriøs bakgrunn når det gjelder å beskytte helsen til ansatte og spesielt barn i skoler og barnehager, sier Schulte.

Ifølge Bild er det lov å ha planter uten pigger på områdene man ikke kan ha kaktuser.

Read Entire Article