Flere såret i rakettangrep mot Israel

3 hours ago 4



Minst seks personer er såret i rakettangrep fra Hizbollah-militsen som traff en restaurant i Haifa i Israel. Samtidig fortsetter Israel sin offensiv på flere fronter.

 Shir Torem / Reuters / NTB
ANGREP BY: Natt til 7. oktober slo rakettene ned i byen Haifa i Israel. Hittil har Hizbollah-rakettene vært rettet mot israelske militærbaser. Foto: Shir Torem / Reuters / NTB

Publisert 07.10.2024 01:35 Sist oppdatert 1 minutter siden

Natt til 7. oktober har Hizbollah skutt raketter mot flere mål i Israel Israel. Samtidig faller bombene igjen i Beirut, og Israel har iverksatt en ny offensiv på Gaza. 

Første gang innbyggere ser raketter

Hizbollah og Israel har skutt raketter over Libanons grense i snart ett år. Det er to ting som er nye med nattens angrep: 

For det første klarte ikke Israels Iron Dome å stanse rakettene. For det andre traff de sivile mål inne i byen Haifa. 

– Det er første gang Haifas innbyggere har sett raketter lande inne i byen, skriver Al Jazeeras reporter Nour Odeh. 

Noen bygninger og eiendommer i Haifa fikk skader, blant annet en restaurant i Haifa som ble truffet av en rakett søndag kveld, skriver Jerusalem Post.

Hizbollah bekreftet i en uttalelse at de har skutt flere raketter av typen Fadi 1 mot militærbasen Carmel, som ligger sør for Haifa.

 STRINGER / AFP / NTB
BEIRUT: Israel fortsetter luftangrepene mot Beirut natt til 7. oktober. Foto: STRINGER / AFP / NTB

Seks personer ble såret, skriver avisen Haaretz, som viser til opplysninger fra den israelske ambulansetjenesten Magen David Adom. Ifølge det israelske forsvaret (IDF) ble det sendt fem raketter fra Libanon mot byen. 

IDF opplyser at luftvernsystemene ikke klarte å ta ned de fem rakettene, skriver Times of Israel.

Også andre rakettangrep har kommet igjennom Israels luftforsvar. 

I byen Tiberias på bredden av Genesaretsjøen ble en mann alvorlig såret i et rakettangrep og det ble meldt om flere eksplosjoner i byen.

 Shir Torem / Reuters / NTB
HAIFA: Det er første gang innbyggerne i den største byen nord i Israel får se raketter slå ned i gater og restauranter. Foto: Shir Torem / Reuters / NTB

Angrepet var det tredje mot militære mål i Israel på ett døgn og er tilegnet Hassan Nasrallah, sier gruppen i uttalelsen. Nasrallah ble drept i et israelsk angrep i en forstad i Sør-Beirut i slutten av september.

Ifølge IDF ble det skutt 135 raketter inn i Israel i løpet av søndag.

Samtidig fortsetter Israel angrepene på flere fronter i natt. 

Saken utvides

Read Entire Article