Ferdig på landslaget

1 month ago 16



AALBORG/OSLO (VG) (Danmark-Norge 4–1) Patrick Thoresen (40) har spilt sin siste match for Norge. Det opplyser landslagslegenden til VG.

Foto: Annika Byrde / NTB

Publisert: 01.09.2024 19:46

– Dette var en siste krampetrekning, å prøve å hjelpe Norge til OL. Nå tror jeg han syvende far i huset må takke for seg og slippe til den neste generasjonen, sier Thoresen til VG.

Han stopper på 105 OL- og VM-kamper for Norge. Vålerenga-spiller Alexander Bonsaksen (37) beskriver tapet som stort.

– At Patrick har gitt seg på landslaget, har enorm betydning. Han har båret landslaget i to tiår. Han har vært helt, helt enorm for norsk ishockey. At han gir seg, kommer til å bety veldig mye. Jeg syns vi skal takke Patrick for en utrolig norsk landslagskarriere, sier Bonsaksen i VGTV-studioet.

37-åringen har selv 85 matcher for Norge.

Thoresen var som vanlig en av banens beste i sin siste opptreden for Norge, som endte med at OL-plassen gikk tapt for Danmark i Aalborg Arena søndag kveld.

Thoresen scoret hattrick i det som ble legendens nest siste match i 6–2-seieren over Storbritannia fredag kveld. Vålerenga-kaptein Martin Røymark (37) har selv spilt 119 matcher for Norge og tre OL.

Han roser Thoresen.

– Patrick har en enorm spilleforståelse og teknikk. Det han er råest på, er det mentale, jobbe hardt og vinne dueller. Han er helt syk på det. Det har de fleste unge mye å lære av han, sier Røymark.

Read Entire Article