«Farsund kommune er den kommunen som er egnet til en slik etablering, det vil løfte hele Lister»

1 month ago 41



Agder er blant de regionene i Norge som sliter på levekår, vi må bli bedre og noen av sakene jeg jobber med vil løfte oss fra å være verst til å bli blant de beste.

Voldsforebygging: Vi sliter i Kristiansand og Agder med økt voldskriminalitet, mange utenfor arbeidslivet og vi bosetter flere enn vi klarer å få ut i jobb og utdanning. Vi har slitt lenge med disse utfordringene, og vi har vist at de ville komme. Byen vår er ikke trygg lengre, beviset på det fikk vi når ei 15 år gammel jente ble slått og sparket mens hun lå på bakken i parkeringshuset under torvet i Kristiansand sentrum. Jeg ønsker at vi slår hardere ned på mobbing og vold, og installerer moderne overvåkning av sentrum. På den måten så kan vi identifisere og straffeforfølge samtlige voldsforbrytelser. Jeg vil også redusere kriminell lavalder, og gi politiet viere fullmakter til å anholde og gå hardere til verks der det er nødvendig.

Arbeidsinkludering: Agder har flere utenfor arbeidslivet enn andre sammenliknbare byer. Det er noe vi må gjøre noe med, og det må tas tydelige grep. Vi har i dag flere arbeidsinkluderingsbedrifter som aktivt tar folk med ulike utfordringer inn i arbeid. Jeg mener at vi må ha flere slike selskap, og vi må sette av midler til at inkluderingsbedrifter kan øke sin virksomhet. Blå Kors er en bedrift som gjør en utmerket jobb, og kan vise til synlige resultater.

Manglende Helsepersonell: Jeg mener at vi bør aktivt rekruttere helsepersonell fra andre sammenliknbare land, og tilby dem norskoppøring og hjelp til å leie bolig de første årene hvis de flytter til Norge. Nå sliter vi med å dekke behovet, og vi må tenke nytt. Rekrutering fra utlandet er en løsning, mens en annen løsning er å gi språkopplæring, utdanne og godkjenne helsefagarbeidere fra Ukraina.

Kraftproduksjon: Agder har verdensledende kompetanse og erfaring innen olje- og gass selskapene våre. Denne erfaringen kan benyttes innen kjernekraft. Jeg mener at Agder kan bli Norges kjernekrafthovedstad, og bli en energiproduserende supermakt som vil gi flere næringsetableringer og trygge arbeidsplasser. Det trenger Agder. Farsund kommune er den kommunen som er egnet til en slik etablering, det vil løfte hele Lister. Jeg arbeider også for at Kristiansand skal legge til rette for en slik etablering. Det vil gjøre oss enda bedre, og gi næringsliv og innbyggere bedre strømpriser.

Farsund kommune er den kommunen som er egnet til en slik etablering, det vil løfte hele Lister.

Flere inn i arbeidslivet: Mange som er uføre i dag, har mulighet i noen tilfeller til å jobbe noe. Jeg vil derfor at Agder søker Arbeids- og inkluderingsdepartementet om en ordning der man kan tjene inntil 1 G uten trekk i uføre, og inntil 1,5 G for de som kan jobbe innen helsevesenet.

Vi har et enormt potensial i Agder, men det innebærer at vi må tørre å gjøre ting annerledes.

Steinar Bergstøl Andersen,

Fremskrittspartiet,

Leder av hovedutvalg for samferdsel og mobilitet

i Agder fylkeskommune

Vil utrede kjernekraft

Ble valgt inn i kjernekraft-styre

Avkreftet fordommer mot kjernekraft

Vannkraft er fremdeles løsningen for Norge

Kjernekraftverk i Lyngdal - «Keiserens nye klær»

Vil utrede mulighet for kjernekraftverk

Read Entire Article