Politiet har fått inn seks tips etter Åsted Norge-innslag

3 hours ago 4



Etter at gullsmedranet i Lyngdal var en av sakene i TV2-programmet Åsted Norge forrige mandag, har politiet fått inn seks tips.

Kvinnen og mannen som var inne og så på smykker hos gullsmeden i Lyngdal snakket begge engelsk, og var opptatt av å se på ekte gull. Betjeningen mener mannen stjal med seg et pansermykke til en verdi av 200.000 kroner mens kvinnen forledet den butikansatte. Foto: Fra gullsmedens overvåkingsfilm

Det opplyser etterforskningsleder Liv Cecilie Omland ved Farsund og Lyngdal politistasjon til Lister24.

– Hva tipsene går ut på, kan jeg ikke si noe om akkurat nå, da vi holder på å sjekke ut i disse. Men de tipsene vi har sjekket ut i frem til nå, har dessverre ikke ført frem til noe utvikling i saken, sier Omland.

Hendelsen fant sted i åpningstiden lørdag 27. juli da to personer,  en kvinne og en mann som begge snakket engelsk, kom inn i butikken sammen for å se på smykker. Her skal kvinnen ha prøvd et smykke som hang i en glassmonter ved siden av smykket som senere ble stjålet. De to skal ha vært svært opptatt av at det var av gull. Etter at hun hadde prøvd det, ble det lagt tilbake i monteren.

Kvinnen skal så ha fått hjelp av den butikkansatte til å se på armbånd. Det var mens dette skjedde mannen skal ha stjålet smykket.

Det var først da de to hadde gått ut døren av butikken at tyveriet ble avdekket.

Står på bar bakke i jakten på gullsmedtyver

Overvåkningsbilder

Kort tid etter tyveriet delte gullsmedforretningen bilder fra butikkens overvåkingskamera som viser de angivelige tyvene mens de snakker med en ansatt i butikken. Politiet bekrefter at de er mistenkt for tyveriet.

Men de aner ikke hvem det er.

– Selv om bildene av dem er delt, er det ingen som kjenner dem igjen. Ut fra måten dette har foregått på, kan det tyde på at det er profesjonelle tyver, som har forlatt stedet raskt. Vi har ingen konkrete mistenkte, men vi har heller ikke henlagt saken, opplyste Omland da Lister24 omtalte saken i september.

Selv om politiet har samlet inn overvåkingsbilder fra flere kameraer i Lyngdal sentrum i det aktuelle tidsrommet, og forsøkt å følge tyvene, stopper alle sporene etter dem i Alleen.

– Vi har ikke lykkes i å finne ut hvor de har dratt eller hva slags bil de eventuelt har brukt. De har nok parkert litt utenfor sentrum, mener Liv Cecilie Omland.

Lignende tyveri i Mandal

Tyveriet i gullsmedforretningen i Lyngdal blir av politiet sett i sammenheng med et lignende tyveri ved en gullsmedforretning på Alti-senteret i Mandal kvelden i forveien. Også dette tyveriet skjedde mens de ansatte var på jobb, men verdien av det som ble stjålet i Mandal var imidlertid mye mindre enn hva tilfellet var i Lyngdal.

Omland opplyste i september at de antar at det er de samme gjerningspersonene, selv om man ikke er 100 prosent sikre på dette.

Da det mistenkes at det er snakk om mobile vinningskriminelle, utelukker ikke politiet at både tyvene og smykket har tatt veien ut av landet, noe som gjør jakten på gjerningspersonene enda vanskeligere.

Vet ikke hvem kvinnen og mannen er

Her ser de på smykker - så forsvant verdier for 200.000

Gullsmed-tyveri i åpningstiden

Read Entire Article