Får takkemeldinger fra sektmedlemmer

2 hours ago 3



Under Guds øye:

Ekteparet Kim og Katarina Aasgaard stod frem i dokumentarserien Under Guds øye. Nå får de støttemeldinger fra hele landet, også takkemeldinger fra de som fremdeles er i lukkede sekter.

 Thomas Evensen / TV 2
LETTELSE: Kim Aasgaard og Katarina Aasgaard har åpnet seg om livet i menigheten Sannhetens Ord. Foto: Thomas Evensen / TV 2

Publisert 28.10.2024 19:36

– Vi er jo de store svikerne som har fortalt om hvordan vi hadde det i menigheten. Nå gir det bare en god følelse, sier Katarina Aasgaard. 

Et døgn etter publiseringen av dokumentarserien «Under Guds øye» på TV 2 Play, beskriver ekteparet Aasgaard seg selv som lettet og glade.  

Etter bruddet med Sannhetens Ord bibelsenter i Slemmestad, så de tilbake på 25 år i en menighet de selv etter hvert vurderte som et fryktregime bygget på falske forestillinger om en profetinne som ga medlemmene råd og formaninger direkte fra Gud.  

Meldinger fra de som ikke står frem

Da de tok kontakt med TV 2 for snart to år siden, var det for at alle disse årene ikke skulle være bortkastede. Den vonde sannheten måtte kunne tjene noe godt. 

 Thomas Evensen / TV 2
MORGENGLADE: Kim og Katarina Aasgaard var tidlig oppe for å delta i God Morgen Norge sammen med programskaper Tonje Steinsland. Foto: Thomas Evensen / TV 2

– Vi tenke at dette er noe vi må ta lærdom av. Vi får jo et behov for at dette ikke kan være forgjeves. Og nå får vi mange takkemeldinger fra mennesker som ikke orker å stå frem. De som ikke orker presset, men takker oss for at vi tar støyten. Det varmer, det gir oss veldig mye, sier Kim André Aasgaard.  

– Det at vi har vært åpne, det har gitt oss så mye åpenhet tilbake, sier han. 

De to har blitt overveldet av mengden meldinger og hilsener de har fått etter at de har fortalt sin historie. 

– Har vært dumme

– Det er en lettelse egentlig. Nå er det ute. Vi har fått enormt mange støtteerklæringer. Vi har fått klemmer. Vi har fått blomster på døra og meldinger fra kjente og ukjente. Det har vært så utrolig rørende, sier Katarina Aasgaard.   

 Thomas Evensen / TV 2
RO: Ekteparet fra dokumentarserien «Under Guds øye» sier de endelig kan kjenne på en ro og en lettelse når alle kjenner deres historie. Foto: Thomas Evensen / TV 2

De legger ikke skjul på at de har vært spente i tiden før historiene deres skulle bli kjent for hele landet. De ville forstå om noen tenker at det er deres skyld, at de burde se hvordan de ble manipulerte. At de burde ha brutt med menigheten og gått ut så mye tidligere enn de gjorde. 

 – Hvis man ikke ser serien, så vil jo det være mange som tenker at vi har vært dumme som har gått på det her. Joda, vi har gjort dumme ting, men jeg tror at hvis man ser serien, vil man skjønne det menneskelige aspektet i dette og hvordan en gruppementalitet fungerer. Vi er jo flokkdyr, sier Kim Aasgaard. 

– Ja, og kanskje skjønne de mekanismene som gjør at man går med på dette, tilføyer kona Katarina. 

– Nå kjenner jeg bare på en sånn utrolig ro, sier hun. 

Read Entire Article