Etterforskar synagogebrann som terror

1 month ago 17



Den franske påtalemakta for anti-terrorisme tek over etterforskinga av synagogebrannen. Det skriv Frankrikes avtroppande statsminister Gabriel Attal på X.

– Sikkerheitsstyrkane held no på å spora opp den mistenkte, la han til.

Fredag morgon byrja det å brenna i to bilar utanfor ein synagoge i landsbyen La Grande-Motte i regionen Hérault sør i Frankrike. Brannen skal ha ført til at den eine bilen eksploderte, melder franske medium.

Ein polititenesteperson er skadd som følge av eksplosjonen. Han var allereie på staden då eksplosjonen skjedde.

Politifolk og brannvesen arbeider og snakkar saman, i forgrunnen er det raude brannbilar.

Politi og brannvesen jobbar med å kartlegga skadane etter at det begynte å brenna i minst to bilar utanfor synagogen beth Yaacov sør i Frankrike.

Foto: PASCAL GUYOT / AFP

Gjerningsperson på frifot

Ingen var inne i synagogen Beth Yaacov de la Grande-Motte i Hérault då det eksploderte. Sikkerheitspoliti og brannvesen har jobba på staden sidan morgontimane.

Eksplosjonen skal vera forårsaka av ei gassflaske i ein av bilane, skriv Le Parisien. To av dørene til synagogen blei skadde i brannen.

– Forsøket på å setta fyr på synagogen i La Grande-Motte var openbert kriminelt, skriv innanriksminister i Frankrike Gérald Darmanin på X.

Ifølge borgarmeister i byen, Stéphane Rossignol, fanga overvakingskamera utanfor synagogen opp ein person som forlèt staden like før eksplosjonen, skriv avisa Le Parisien.

Tilstanden til den skadde politimannen «verka ikkje alvorleg», seier senator for Hérault, Hussein Bourgi til TV-kanalen BFMTV. Politimannen blei skadd av trykkbølgene til eksplosjonen, og var til stades for å følge med på bygget, seier Bourgi.

Trappar opp sikkerheita

Innanriksminister Darmanin har, på vegner av president Macron, bede alle regionale administrasjonar tappa opp sikkerheita med auka politinærvær kring jødiske bygg. Det melder TV-kanalen Franceinfo.

Darmanin og statsminister Gabriel Attal reiser til La Grande-Motte fredag ettermiddag.

Publisert 24.08.2024, kl. 12.59 Oppdatert 24.08.2024, kl. 13.19

Read Entire Article