Erna Solberg: – Vi må faktasjekke statsministeren

2 hours ago 2



 Javad Parsa / NTBStatsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Høyre-leder Erna Solberg under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Høyre-leder Erna Solberg er kritisk til budsjettlekkasjene som er kommet fra regjeringen og mener det er nødvendig å faktasjekke statsminister Støre.

onsdag 9. oktober kl. 10:43

– Avstanden fra prat til handling er blitt enda større og avstanden fra hva man vil og hva man får til blir altså voksende hele tiden. Da er det også en utfordring at vi til stadighet må faktasjekke hva regjeringen sier, sa Solberg i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag morgen.

– En stund var det bare finansministeren jeg syns vi måtte faktasjekke, men nå har jeg opplevd at alle høstens budsjettutspill har medført at vi har måttet faktasjekke også statsministeren, sa Solberg.

Hun spurte om Støre nå vil begynne å snakke ærlig om sine budsjettprioriteringer.

– President, det er et oppsiktsvekkende spørsmål, repliserte Støre.

– Svaret på det er selvfølgelig ja. Vi beskriver hva dette budsjettet bidrar til og hva vi får til, president, sa han.

Høyre var blant partiene som reagerte på finansminister Trygve Slagsvold Vedums nyheter om skattelette i regjeringens forslag til statsbudsjett. Vedum ble av NRK sitert på at alle som tjener 700.000 kroner vil få 4800 kroner lavere inntektsskatt, mens de som tjener 200.000 kroner får rundt 10.000 kroner lavere inntektsskatt i løpet av perioden 2021 til 2025.

Skattereduksjonen for 2025 alene er langt lavere.

Vedums statssekretær, Skjalg Fjellheim, har sagt at de har vært tydelige overfor NRK om hvilken periode tallene gjelder for.

Read Entire Article