Equinor tjente mindre enn forrige kvartal: Leverer likevel sterkt kvartalsresultat

1 week ago 16



– God drift i alle deler av virksomheten bidro til solide finansielle resultater. Vi fortsetter med betydelig kapitaldistribusjon og forventer å levere en samlet distribusjon på 14 milliarder dollar i 2024, sier konsernsjef i Equnior, Anders Opedal.

Etter skatt dro Equinor inn 28 milliarder norske kroner.

Oljeselskapet har de siste årene tjent svært mye penger, noe som blant annet henger sammen med den russiske invasjonen av Ukraina.

Høy oljepris, lavere gasspris

Før kvartalsresultatet ble lagt frem snakket NRK med sjeføkonom i Sparebank1 SR-Bank, Kyrre Knudsen, han peker to faktorer som de viktigste for Equinor sitt resultat. Olje- og gassprisen.

– Oljeprisen har holdt seg bra gjennom denne perioden, så den trekker opp resultatet. Samtidig har gassprisen vært nok så lav i perioden, dette trekker ned, sier han.

Årsaken til den høye oljeprisen er ifølge Knudsen uro i Midtøsten, men også at veksten har tatt seg opp i verden. Noe som gir økt etterspørselen etter olje.

Når det gjelder gasspris er denne lav på grunn av at Europa har hatt fokus på gassleveranse og -lager etter Russlands invasjon av Ukraina, ifølge sjeføkonomen.

– Nå er gasslagrene høye og dette bidrar til å dempe prisen, sier han.

Slik endte kvartalene i fjor

Høye Equinor-resultat betyr høye skatteinntekter til Norge. I 2022 dro Norge inn totalt 44,3 milliarder dollar fra oljeselskapet i skatt, ifølge en Equinor-rapport.

Slik endte kvartalene i fjor:

Det justerte resultatet til Equinor i 2023 var på rundt 400 milliarder kroner. 2022 var et rekordår for selskapet, med et resultat på 800 milliarder kroner.

Publisert 25.04.2024, kl. 06.52 Oppdatert 25.04.2024, kl. 06.59

Read Entire Article