Én person skadet i rekkehusbrann på Stovner i Oslo

6 days ago 10



Torgeir Knag Fylkesnes har ledet programkomiteen i SV. Tirsdag legger de fram utkastet til nytt partiprogram for 2021–2025.

Torgeir Knag Fylkesnes har ledet programkomiteen i SV. Tirsdag legger de fram utkastet til nytt partiprogram for 2021–2025. Foto: Terje Pedersen / NTB

SV ser for seg hurtigtog mellom Oslo og Bergen på to og en halv time. Partiet vil i gang med planleggingen nå, ifølge utkastet til nytt partiprogram.

– Med lyntog kan vi komme oss mellom Oslo og Bergen på to og en halv time. Dette er fremtiden, sier SVs nestleder og forhandlingsboss Torgeir Knag Fylkesnes (SV) til NTB.

Han har ledet programkomiteen i SV, som tirsdag legger frem utkastet til nytt partiprogram. Der er satsingen på jernbanen tydelig:

«Vi vil få fortgang i elektrifisering av gjenstående jernbanestrekninger, øke kapasiteten på store godslinjer, og planlegge bygging av lyntog med konkrete etapper i Sør-Norge og Nord-Norge», heter det i det splitter nye forslaget.

Fylkesnes påpeker at flytrafikken har gått ned i land som har bygget ut lyntog.

– I Frankrike har de et togsystem som er så effektivt at flytrafikk mellom de største byene skal avvikles.

Hurtigtog på perrongen på togstasjonen Gare du Nord i Paris. SV vil se til blant andre franskmennene når det gjelder hurtigtogssatsingen. – I Frankrike har de et togsystem som er så effektivt at flytrafikk mellom de største byene skal avvikles, sier Fylkesnes.

Hurtigtog på perrongen på togstasjonen Gare du Nord i Paris. SV vil se til blant andre franskmennene når det gjelder hurtigtogssatsingen. – I Frankrike har de et togsystem som er så effektivt at flytrafikk mellom de største byene skal avvikles, sier Fylkesnes. Foto: Francois Mori / AP / NTB

Read Entire Article