Ellevilt drama: Unggutt avgjorde og feiret på seg rødt kort

1 month ago 15

– Det var en absurd dramaturgi. Jeg er sliten, jeg, sier Pål Andre Helland i Viaplays studio etter kampen.

Det så nemlig lenge ut som at Liverpool skulle ta seg videre til semifinalen i FA-cupen mot erkerivalen.

Men så, tre minutter før slutt, tok kampen fyr.

– Det er helt ellevilt. Kampen skiftet så mye karakter. Liverpool ser ut som et vinnerlag i 87 minutter. Så får vi 2–2. Ekstraomgangene var helt spinnville, sier Nils Johan Semb i samme studio.

Avgjorde og feiret på seg rødt kort

For da Antony utlignet rett før slutt, sendte han Old Trafford til himmels. Da hadde United ligget under hele den 2. omgangen, men plutselig var eksploderte kampen i Manchester.

I løpet av de neste minuttene skjøt Liverpool i stolpen og Rashford bommet alene med keeper med kampens aller siste touch på ballen. Men ingen av lagene scoret, så kampen gikk til ekstraomganger.

Der bølget kampen frem og tilbake med gigantiske sjanser, men det var Liverpool som fikk scoringen da Harvey Elliott skjøt fra 20 meter rett før pause i ekstraomgangene. Ballen gikk via en United-forsvarer og spratt inn i lengste hjørne.

Elliott

TRODDE HAN AVGJORDE: Harvey Elliott (nest lengst til høyre) scoret i ekstraomgangene, men United snudde kampen.

Da måtte vel denne kampen være over? Nei da, den hadde mer å by på. Mye mer.

For United satset alt fremover og åtte minutter før slutt i ekstraomgangene vant hjemmelaget ballen høyt i banen. McTominay brøt en svak pasning fra Darwin og spilte videre til Rashford. Fra rundt straffemerket satte han ballen kontrollert ned i hjørnet og sendte Old Trafford nok en gang til himmels.

Og da kampuret viste overtid i ekstraomgangene, kontret United. Plutselig var de to mot en etter et Liverpool-hjørnespark. Garnacho spilte ballen til riktig tid og unggutten Amad Diallo satte ballen i mål.

I gledesrusen dro Diallo av seg drakta og fikk dermed sitt andre gule kort i kampen. Scoringen ble hans siste spark på ballen før han fikk marsjordre.

Rødt kort

RØDT KORT: Amad Diallo fortviler etter å ha feiret på seg et rødt kort.

Hyller ten Hags bytter

Nå er altså United klare for semifinale i FA-cupen. Det må regnes som en gedigen opptur for Erik ten Hags lag.

– Kjempeviktig resultat for United. Dette kan brukes for å gi ten Hag tillit og mer tid. Du så hvor glad han var etterpå. Dette betyr enormt mye. Kampen spiller på enorme følelser. For Ten Hag og prosjektet var dette ekstremt viktig, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

Han får støtte av Viaplays ekspert, Lars Tjærnås.

– Det er Erik ten Hags triumf i veldig stor grad. Han gamblet med bytter. Han gamblet med formasjon. Men han traff, og han fikk belønning på en måte han knapt kunne trodd på da det var igjen få minutter av ordinær tid, sier Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Rotet bort tidlig ledelse

United scoret allerede etter ti minutter da Scott McTominay satte inn en retur etter et skudd fra Garnacho.

Etter en drøy halvtime scoret Liverpool, men dommeren markerte for offside. VAR var inne og sjekket, men målet forble annullert.

Likevel var det et signal om hva som skulle komme. Rett før pause scoret Liverpool to raske, og dermed var kampen snudd før hvilen.

Den ledelsen beholdt de store deler av andre omgang. Men rett før slutt sendte Antony Old Trafford til himmels da han, med tre mann i ryggen, fikk vendt opp og avsluttet ned i lengste hjørne.