Elleville jubelscener: Tagseth avgjorde hatoppgjøret for RBK på overtid

1 month ago 13

(Rosenborg-Molde 2–1) Med Mini Jakobsen på tribunen presenterte en ny «Luftens Baron» seg på en trøndersk festkveld.

Edvard Tagseth avgjorde for RBK Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Steffen Stenersen, VG

Steffen Stenersen, VG

Publisert: 01.09.2024 18:53

Edvard Tagseth, en av de minste på banen, dukket opp to minutter på overtid og stanget inn seiersmålet foran et stappfullt Lerkendal. Det minnet om den gamle helten Jakobsen under glansdagene til Nils Arne Eggen.

Jubelscenene som utspilte seg etterpå var av det elleville slaget.

RBKs fjerde seier på rad i Eliteserien - deres lengste seiersrekke siden juli i fjor.

I intervju med TV 2 rett etter kampslutt var Tagseth rørt.

– Det er det beste jeg har vært med på. Jeg har drømt om det her. Jeg skal ikke ta en Ole Sæter, men det «rykker godt», sier 23-åringen.

– Det er fullt fortjent. Veldig imponerende det RBK holder på med, sier Jesper Mathisen i TV 2s studio.

Søndagens kamp hadde alt et hatoppgjør skal ha. Fulle tribuner, flotte scoringer og en tøffe dueller mellom spillerne.

Molde kom best i gang med en hjemvendt helt i hovedrollen.

Ola Brynhildsen er tilbake i norsk fotball etter et lite opphold i Midtjylland. Fire minutter tok det før Molde-spissen hadde scoret. En strålende soloprestasjon før han plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Ola Brynhildsen med en strålende scoring. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Lerkendal ble stille.

Men Molde hadde ikke så mye mer enn det. RBK styrte det aller meste og kunne fort ha gått til hvilen med både ett og to mål.

Det skulle komme etter hvilen. Emil Konradsen Ceïde hadde kommet inn. Han fant Adrian Pereira som fant det samme hjørnet som Brynhildsen hadde funnet en drøy time tidligere.

– Det er mesterlig hvordan han klarer å vri den i motsatt hjørne, kommenterte TV 2s Yaw Amankwah.

Ola Brynhildsen var et aktivum for Molde på topp, men spesielt Tomas Nemcik i RBK-forsvaret sto godt imot den energiske spissen. Molde-spissen var i pausen i intervju med TV 2 og ymtet frempå om at han mente dommer burde dømme begge veier.

Ole Sæter fikk de siste 17 minuttene og alle skjønte at han på ingen måte ville bli anonym i de minuttene.

• Han satte ballen i nettet med en flott avslutning, men flagget var oppe for offside.
  • Han fikk gult kort for å blokkere et utspill fra Moldes keeper.

RBK endte med over 70 prosent ballbesittelse og styrte banespillet gjennom hele kampen. Et så høyt tall har de ikke oppnådd mot erkerivalene så lenge Sofascore har tall fra Eliteserien (2015).