Droneangrep mot Moskva: – Jeg så at det brant under oss

1 month ago 14



Boligblokk truffet

Russland måtte natt til tirsdag stenge tre flyplasser i Moskva på grunn av et storstilt ukrainsk droneangrep. En kvinne skal ha blitt drept i angrepet.

 AFP
TRUFFET: En kvinne skal ha omkommet i den eksplosive brannen. Foto: AFP

Publisert 10.09.2024 12:58

Russiske myndigheter bekrefter en bølge av ukrainske droneangrep i nærheten av Moskva natt til tirsdag. 

En av dronene skal ha truffet en 17 etasjer høy boligblokk i Ramenskoye utenfor Moskva.

En 46 år gammel kvinne, som bodde i blokken, skal være drept. Det er i så fall det første dødsofferet i hovedstadsregionen siden starten av Russlands fullskala invasjon av Ukraina.

– Vi gikk fort ned

AFP-reportere forteller om omfattende skader på 10., 11., og 12. etasje på den 17-etasjes høye blokken.

– Det startet rundt klokken to på natten. Vi kunne høre eksplosjoner. Det smalt tre ganger, så ble det stille, forteller Roman som bor i boligblokken. 

 Reuters
RAMMET: Roman bor i 15 etasje i blokken som ble truffet. Foto: Reuters

Senere på natten begynte det å smelle igjen.

– Vi bor i 15. etasje. Da hørte jeg en ny eksplosjon så jeg ned, og forsto at det brant under oss. Vi tok med oss noen få eiendeler og gikk raskt ned, sier han. 

Utenfor blir han stående og vente på beskjed om han får gå opp igjen og hente eiendeler, eller om det er for utrygt. Bilen hans som står utenfor er også ødelagt. 

De russiske luftforsvaret hevder de skjøt ned 144 droner over ni russiske regioner. 20 av dem i Moskva-regionen, ifølge AFP. 

 Handout
BRANN: Det smalt i den 17-etasjes blokken i Ramenskoye natt til tirsdag. Foto: Handout

Flyplasser stengt

Flyplassene Domodedovo, Zjukovskij, og Vnukovo ble stengt av sikkerhetsårsaker, skriver Russlands luftfartsmyndigheter i en uttalelse.

Det er uklart akkurat når flyplassene stengte, men rundt klokken 8 lokal tid melder luftfartsmyndighetene at de er åpnet igjen.

I tillegg skal over 72 droner ha blitt skutt ned over Brjansk-regionen, 14 over Kursk-regionen og 13 over Tula-regionen, mens ytterligere 25 skal ha blitt skutt ned over fem andre deler av landet.

Russlands utenriksdepartement kaller droneangrepet for «en ulovlig terrorhandling», og sier at de vil ta opp saken med internasjonale organisasjoner.

Russland innledet en storstilt invasjon av Ukraina i februar 2022. De gjennomfører stadig angrep som treffer både infrastruktur og sivile mål i Ukraina.

Ukraina har foreløpig ikke kommentert saken.

Read Entire Article