Drapsdømte Svein Jemtland kan få kortere straff

3 hours ago 3



 Fredrik Hagen / NTBJanne Jemtland ble funnet død på bunn av Glomma ved Braskereidfoss i Våler to uker etter at hun forsvant. Foto: Fredrik Hagen / NTB

I 2019 ble Svein Jemtland dømt til 17 års fengsel for å ha drept kona Janne Jemtland. Nå kan straffen bli kortet ned på grunn av ulovlig nakenvisitasjon.

torsdag 10. oktober kl. 14:26

–⁠ Vi vil kreve minimum 175 dager fradrag i straffen for bruddene han er utsatt for, sier Svein Jemtlands advokat Lars Mathias Undheim til NRK.

Det kommer etter at Gjenopptakelseskommisjonen i forrige uke gikk med på å gjenoppta saken til Jemtland, etter at saken ble begjært gjenopptatt fordi Jemtland mener han har blitt utsatt for minst 300 ulovlige nakenvisitasjoner. Nakenvisitasjonene skjedde mens han satt i varetekt i Hamar og Ullersmo fengsel.

Kommisjonen skriver i sitt vedtak at det er uklart hvor mange visitasjoner det faktisk har vært og av hvilken art, men at det kan ha vært flere enn 240.

– Det er fastslått av Høyesterett at dette er i strid med det menneskerettslige forbudet mot nedverdigende behandling, sier Undheim.

Svein Jemtland ble i 2019 dømt til 17 års fengsel dømt for å ha skutt og drept kona Janne Jemtland utenfor familiens hjem i Brumunddal i romjulen i 2017.

Publisert: 10.10.24 kl. 14:21Oppdatert: 10.10.24 kl. 14:26

Relaterte emner

Read Entire Article