Dramatikk da Manchester United spilte uavgjort: Gamletrener Mourinho utvist

4 hours ago 6



Det ble et særdeles innholdsrikt gjensyn med gamleklubben for José Mourinho (61).

  • Sindre Espe, VG

    Sindre Espe, VG

Publisert: 24.10.2024 22:54 | Oppdatert: 24.10.2024 23:23

VG Live

Den siste halvtimen måtte José Mourinho se sitt Fenerbahçe fra tribuneplass mot United – klubben han trente mellom 2016 og 2018.

Hjemmefansen ropte på straffe etter en duell mellom Uniteds Manuel Ugarte og Fenerbahces Bright Osayi-Samuel. Osayi-Samuel gikk ned i feltet, men dommer Clément Turpin vinket spillet videre.

Ropte gjorde også Mourinho fra sidelinjen. Portugiseren var mildt sagt misfornøyd med avgjørelsen, og uttrykte tydelig sin frustrasjon fra sidelinjen.

Dommer Turpin var nådeløs og sendte portugiseren rett på tribunen.

– Det begynner å bli pinlig mange opptredener av samme sort, kommenterte Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud.

Ikke alle var enige med Mourinho om at dommeren gjorde noe feil, heller.

– Den omdiskuterte straffebeslutningen, den var ikke i nærheten av å være omdiskutert – dommeren tok riktig avgjørelse, sier tidligere England-keeper Paul Robinson på BBC Radio 5 Live-sendingen.

Ti minutter tidligere i kampen var tonen en helt annen. Da kunne en smørblid Mourinho se Youssef En-Nesyri løpe seg fri og stange inn utligningen, etter et strøkent innlegg fra tidligere Newcastle-spiller Allan Saint-Maximin.

Christian Eriksen sendte United i ledelsen etter et strålende angrep i 1. omgang:

I motsatt ende gjorde United-keeper André Onana sitt for at det lenge ikke ble utligning – blant annet med denne dobbeltredningen, som fikk Mourinho til å reagere på denne måten:

– Det er helt utrolig fra André Onana. Først nede til høyre i Gordon BankGordon BankRegnet som én av tidenes beste keepere.s-stil. Så reiser han seg fra bakken og tupper ballen over tverrliggeren. José Mourinho kan ikke tro det! utbrøt Robinson på BBC Radio 5 Live-sendingen.

Onana oppsummerer kampen på denne måten overfor Viaplay:

– Det er en stor skuffelse for meg, supporterne og klubben. Som United-spiller har du som forpliktelse til å alltid prøve å vinne, og det gjorde vi i dag.

På tampen av kampen fikk Antony et sjeldent innhopp, men måtte ut på båre etter fem minutter med en skade. Brasilianeren holdt seg til leggen, prøvde å fortsette, men måtte til slutt kaste inn håndkleet.

Foto: ERDEM SAHIN / EPA / NTB

– Jeg synes de siste 30 minuttene fra begge lag var virkelig dårlige, oppsummerer United-legende Paul Scholes til TNT Sports, som omtaler uavgjort mot Fenerbahçe borte som et «godt uavgjort».

Kampen var Uniteds tredje uavgjortresultat i Europa League på like mange kamper. Det gjør at Erik ten Hags mannskap ligger på 21.-plass med tre poeng.

Det var også kamp nummer seksnummer seksSist seier var mot København hjemme i CL-gruppespillet for nøyaktig ett år siden - 24. oktober. i Europa uten seier.

– De er i en forferdelig posisjon i Europa League, de må begynne å vinne kamper snart, fortsetter Scholes.

– Det var en fantastisk kamp å se på. Erik ten Hag har en svekket tropp, men laget hans har kommet ut her i kveld og vist holdning, sier Paul Robinson.

VG Live
Read Entire Article