Dømt drapsmann kritiserer Netflix-serie

3 hours ago 4



 APBRØDRE: Erik og Lyle Menendez fotografert i fengselet. Nå reagerer førstnevnte på at det er blitt laget TV-serie om dem. Foto: AP

Brødrene fra USA ble verdenskjente etter å ha drept sine foreldre i 1989. Nå gjenopplives historien i en omstridt TV-serie.

mandag 23. september kl. 01:25

Lanseringen av «Monstre: Historien om Lyle and Erik Menendez» på strømmegiganten Netflix, har fått sistnevnte til å kritisere produsenten gjennom en uttalelse på sin kones konto på X:

«Det er trist å vite at Netflix' uærlige fremstilling av tragediene rundt vår forbrytelse har tatt oss flere skritt tilbake i tid,» skriver han. Gjennom sin kones konto på X skriver Erik Menendez om den nye sesongen.

Både han og broren ble dømt til livsvarig fengsel etter en TV-sendt rettssak som fikk stor internasjonal oppmerksomhet.

Skutt 16 ganger

Det hele startet natt til 20. august 1989, da Lyle Menendez, 21 år gammel, ringte politiets nødnummer og sa: «Noen drepte foreldrene mine,» beskriver bransjemagasinet Variety. Da politiet ankom Menendez-familiens herskapshus i Beverly Hills, fant de foreldrene hans, Jose og Kitty, myrdet.

 Kevork Djansezian / ApMASSIV OPPMERKSOMHET: Brødreparet ble vist på TV over hele verden. Foto: Kevork Djansezian / Ap

Jose var skutt seks ganger og Kitty ti ganger.

Til politiet fortalte brødrene at de hadde vært på kino og sett Batman-filmen da drapene skjedde.

I begynnelsen hadde etterforskerne ingen mistanke til dem. De mistenkte i stedet at drapene kunne være knyttet til farens virksomhet som en velstående forretningsmann, men noe var påfallende:

De neste seks månedene brukte brødrene 700.000 dollar av farens formue. Blant en Porsche, en Rolex og 40.000 dollar på en rockekonsert, skriver Variety.

Betrodde seg til psykolog

Saken tok en ny vending i mars 1990 da politiet fikk et tips om at det fantes et lydopptak med tilståelser av drapene. Opptaket fant sted da Erik Menendez, 19 år gammel, gikk i terapi.

Kun noen dager etter tipset, ble broren Lyle arrestert utenfor huset til foreldrene. Erik Mendedez overga seg til politiet på flyplassen.

Politiet mistenkte at brødrene drepte foreldrene for å arve farens formue på 14 millioner dollar.

Tre år etter pågripelsen startet rettssaken hvor helt nye detaljer fra familielivet deres kom frem.

På direktesendt TV fra rettssalen mente begge brødrene at dobbeltdrapet var selvforsvar. Lyle hevdet at faren og moren hadde misbrukt ham seksuelt fra han var mellom seks og åtte år. Den andre broren, Erik, påsto at faren mishandlet ham fra han var seks år, men at det aldri stoppet.

Oppfølgeren til Jeffrey Dahmer

 Milwaukee Police DepartmentSERIEMORDER: Jeffrey Dahmer var hovedpersonen i forrige sesong av «Monstre.» Foto: Milwaukee Police Department

Etter en flere uker lang rettssak klarte ikke juryen å enes om brødrene var skyldige i drap. Derfor ble det ny rettssak høsten 1995. Her ble Menendez-brødrene funnet skyldige i overlagt drap og dømt til livstid uten prøveløslatelse.

 Nick Ut / ApBEVERLY HILLS: I rettssalen mente brødrene at drapet skjedde i selvforsvar. Foto: Nick Ut / Ap

I TV-serien på Netflix følger seerne brødrene etter at drapene ble begått.

Dette er andre sesong av «Monstre», hvor den første handlet om seriemorderen Jeffrey Dahmer.

Den ble kritisert av flere slektninger til ofrene.

 NetflixTV-serien: Flere ganger har brødrene anket dommen fra 90-tallet. Foto: Netflix
Read Entire Article