DNB jakter 200.000 Danske Bank-kunder som er på vei til Nordea

1 week ago 9



200.000 bankkunder skal snart bytte fra Danske Bank til Nordea. DNB er godt i gang med å lokke mange av dem over til seg.

Konsernsjef Kjerstin Braathen (t.h. foran), finansdirektør Ida Lerner (t.v. foran) og direktør for personkunder Maria Ervik Løvold (t.v. bak Lerner) er på vei for ta Danske Bank-kunder. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB

Publisert: 22.10.2024 19:02

Kortversjonen

Få vet bedre enn DNBs konsernsjef Kjerstin Braathen hvor mye trøbbel det kan bli for kundene ved et bytte av bank.

Etter to lange og vonde år med stor pågang, og til dels kundeflukt, fra hissige Sbanken-kunder, er det nå endelig DNBs tur til å dra nytte av dette.

Vil lokke Danske-kunder

Helgen 15. til 17. november skal rundt 200.000 personkunder i Danske Bank flyttes over til Nordea. Det skjer fordi Danske Bank har gitt opp personmarkedet i Norge og solgt kundene.

DNB er allerede godt i gang med å lokke mange av disse over til seg.

Dette bidro til at DNB i 3. kvartal ungikk at markedsandelen på lån til personkunder falt videre (se figuren under).

– Etter fusjonen med Sbanken har vi fått frigjort ressurser og kapasitet til virkelig å sette trykk på salg igjen. Vi har prioritert knallhardt at vi ikke skal tape en eneste boliglånskunde.

Det sier Maria Ervik Løvold, fersk konserndirektør for personmarked i DNB.

Det hjelper også at Danske Bank trekker seg ut.

– Vi tar våre gode andeler av kunder fra Danske Bank.

– Alle konkurrentene til Nordea forsøker nå å spise av den kundemassen?

– Vi spiser i alle fall godt av den, svarer Løvold.

– Det viser at kundene ikke liker endringer. Jeg har sympati med dem som skal gjennom tekniske fusjoner, for å si det sånn.

Sbanken nevnes knapt

DNBs konsernsjef avviser likevel følgende forslag: At DNB kjører en egen reklamekampanje der de forteller hvor mye trøbbel bankkundene som bytter til Nordea risikerer å få, basert på DNBs egne erfaringer.

– Vi ønsker kunder fra Danske Bank velkommen hver eneste uke. Og det har vi tenkt å fortsette å gjøre. Både frem til 17. november og etter det, sier Braathen.

Storbanken la tirsdag igjen frem jubeltall, med et resultat før skatt på 15,3 milliarder kroner for de tre månedene juli–september.

DNB mener Sbanken nå er ferdig integrert i det store DNB-systemet. Ordet «Sbanken» nevnes bare én eneste gang i DNBs kvartalsrapport. Det er i en regnskapsnote på side 28.

Ifølge DNBs konserndirektør for personmarked, Maria Ervik Løvold, har hun fortsatt lengre hår enn tidligere Sbanken-sjef Øyvind Thomassen. Foto: Stig B. Fiksdal

Ikke klippet seg ennå

Løvold forklarer dette med at de ikke lenger rapporterer økonomisk om Sbanken for seg selv. Men hun er full av lovord om hva Sbanken-kulturen har tilført DNB.

Blant annet viser hun til at tidligere Sbanken-sjef Øyvind Thomassen nå er ansvarlig for digitalt salg for begge merkevarene Sbanken og DNB.

Thomassen lovet i januar å ikke klippe seg før Sbanken igjen «har de mest fornøyde bankkundene i Norge».

– Hvem har nå lengst hår av deg og ham?
– Det er meg, og sånn skal det fortsette, svarer Løvold.
– Han har ikke klippet seg ennå?
– Nei, han har ikke klippet seg ennå. Men vi skal fortsette å bygge stein på stein og lage de digitale løsningene som vi snakker om. De er stadig bedre.

Forteller om vekst

DNB-direktørene mener at mye av misnøyen til kunder i Sbanken er konsentrert til mediedekningen og til Facebook-gruppen Sbanken kundeflukt.

– Jeg kan ikke være medlem der, jeg blir så lei meg, sier Løvold.

Braathen forteller isteden om 20 prosent vekst i utlånene til Sbanken siden DNB overtok.

Hun viser til at rentebildet nå er mer stabilt.

– Da er det lettere for kundene å orientere seg. Da ser de at vi er konkurransedyktig i større grad enn det kanskje virker som når medienes fremstilling er at DNB ikke er det, sier Braathen.

Løvold forteller deretter om gode tilbakemeldinger fra kunder som har benyttet Sbankens kundeservice og halvert pågang til det kundesenteret siste år.

Ifølge henne skyldes dette ikke at kundene nå gir opp å komme gjennom på telefon.

– Vi har de beste åpningstidene på et kundesenter, vil jeg si. De er nesten for gode.

Skatt, døden og DNB

Mange av de mest misfornøyde Sbanken-kundene var i tidligere tider kunder av DNB. Det igjen å bli kunde av banken de forlot, har tydeligvis vært tungt.

– For Sbanken-kunder er det tre ting du ikke kommer å unna her i livet: Døden, skatter og DNB?

– Hva skal jeg si til det? smiler Løvold.

– Ok, da kan jeg si at det finnes over 100 banker i Norge. Så de som vil unna DNB, tror jeg skal finne seg en annen bank. Konkurransen i markedet er knallhard, svarer hun og legger til:

– Jeg opplever at de kundene som er hos oss, og som er i kontakt med oss, er veldig fornøyd. Og så sliter vi litt med den generelle oppfatningen om at vi er så store at vi umulig kan være bra.

Read Entire Article