- Det mest ikoniske

1 month ago 19



Gjør Formel 1-legenden Lewis Hamilton (39) en tabbe når han forlater Mercedes-teamet?

  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 21.08.2024 19:37

Han har vunnet to av de tre siste Formel 1-løpene - sittende i Mercedes og på to av de mest tradisjonsrike banene som finnes, Silverstone og Spa.

Allerede før sesongen kunne Sir Lewis Hamilton og Ferrari bekrefte at briten fra 2025 skal kjøre for bilmerket med den steilende hingsten.

Ferraris sterke start på Formel 1-sesongen 2024 - sammenlignet med Mercedes - så ut til å rettferdiggjøre Hamiltons beslutning om å dra til Ferrari-hovedkvarteret i Maranello.

Men i de siste løpene før Formel 1-ferien var Ferrari bare fjerde beste team, samtidig som Mercedes tydeligvis endelig har knekt koden for at bilen skal bli en drøm å kjøre. Til helgen er det full fart igjen med Nederlands Grand Prix.

– Så bør Lewis Hamilton angre?

– Nei, mener Anna Andersson, Formel 1-ekspert i svenske Aftonbladet.

– Det synes jeg ikke, for vi vet ikke hva som venter og da han tok beslutningen, var det en grunn til at han gjorde det. Lewis Hamilton vil prøve noe nytt, være med og bygge opp et team og ha en ny utfordring, hvem vet hva som venter til 2025 eller etter regelendringene 2026?

Anna Andersson, Formel 1-ekspert Aftonbladet

– Frederic Vasseur bygger opp noe i Ferrrari, og Lewis kan sikkert være med og bidra til at Ferrari tar ytterligere skritt i riktig retning. Han er en veldig dyktig fører, og hvis han får teften av seirer, er han mann for en VM-tittel.

– Og?

– For Formel 1s del synes jeg at det skal bli moro å se ham hos Ferrari og hva han og Charles Leclerc kan få til sammen. Derimot tror jeg at Toto Wolff angrer på at Mercedes ikke la om utviklingen av den nåværende bilen tidligere i 2022. Hadde teamet erkjent feilen sin i stedet for å holde fast ved en dårligere konstruksjon, ville de ha sluppet mange timer med leting på villspor og muligens kunne beholdt Hamilton i teamet, samt gitt Kimi Antonelli mer tid til å vokse inn i rollen sin, sier Anna Andersson.

– Hamiltons ultimate mål er å vinne en VM-tittel til.

Atle Gulbrandsen, Viaplay-kommentator

Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen svarer slik på VGs spørsmål om Hamilton bør angre seg:

– Akkurat nå ser det slik ut, ja. Jeg tror Hamiltons ultimate mål er å vinne en VM-tittel til, og nå ligger Mercedes bedre an enn Ferrari. Men ting endrer seg fort i Formel 1.

Thomas Schie, ekspert på Viaplay-sendingene, svarer derimot slik:

– Nei, absolutt ikke. Jeg synes han i den situasjonen han er i, gjør det helt riktig ved å gå til det mest ikoniske teamet i F1. Selv om Ferrari er litt etter akkurat nå, er det så lite som skal til før de har den beste bilen. Det kan være hans erfaring og status som fører som hjelper Ferrari å ta det siste lille steget.

– Hamilton blir ikke noe mer legende med Mercedes

Thomas Schie, ekspert hos Viaplay

– En annen ting jeg mener er viktig, er at Hamilton blir ikke noe mer legende om han har syv eller åtte titler med Mercedes, men om han klarer å ta en tittel med Ferrari som ikke har vunnet siden 2007. Da blir han den største for alltid. I mine øyne er han allerede den største.

PS: Lewis Hamilton og Michael Schumacher har begge syv VM-titler - flest av alle. Schumacher tok først to gull for Benetton i årene 1994 og 1995, så dro han til Ferrari og vant for de røde fem år på rad fra 2000 til 2004.

Read Entire Article