– Det er mitt livs ære

1 month ago 25



Denne uken har det demokratiske partiet i USA sitt landsmøte. Under dag tre var det flere kjente fjes som møtte opp for å vise sin støtte til Kamala Harris og Tim Walz.

 AP/Charles Rex Arbogast
TAKKET JA: I natt takket Tim Walz offisielt ja til rollen som demokratenes visepresidentkandidat. Foto: AP/Charles Rex Arbogast

Publisert 22.08.2024 06:06

Saken oppdateres 

I natt aksepterte Tim Walz offisielt nominasjonen som Demokratenes visepresidentkandidat. 

– Det er mitt livs ære, sa han i starten av talen.

– Vi er her i dag av en enkel grunn: Vi elsker dette landet, fortsatte den 60-årige Minnesota-guvernøren på tredje dag av landsmøtet.

Kamala Harris holder talen der hun aksepterer nominasjonen som presidentkandidat torsdag.

I talen gikk Walz til angrep på motkandidatene Donald Trump og J.D. Vance.

– Vi skal ikke tilbake, sa han – med henvisning til Trumps presidentperiode fra 2017 til 2021.

 AP/Morry Gash
TRENER: Walz snakket til en fullsatt sal som holdt opp store skilt hvor det stod «Coach Walz», som en referanse til hans tid som amerikansk fotballtrener. Foto: AP/Morry Gash

Flere kjente fjes

På nattens talerliste stod blant annet tidligere president Bill Clinton, tidligere speaker i Representantens Hus Nancy Pelosi og en aldri så liten overraskelsesgjest, selveste Oprah Winfrey. 

Clinton, som var en av hovedtalerne onsdag, spøkte fra scenen om at han er yngre enn Kamala Harris' motstander, tidligere president Donald Trump. 

Han berømmet president Joe Biden for å ha ledet landet gjennom koronapandemien og økonomiske nedgangstider, samt for innsatsen for Ukraina og arbeidet for en våpenhvile i Midtøsten.

– Og så gjør han noe som er veldig vanskelig for å politiker – han gir fra seg makten, sa Clinton.

 Reuters/Mike Segar
OVERRASKET: Oprah Winfrey stod ikke oppført på talerlisten, men overrasket under nattens arrangement. Foto: Reuters/Mike Segar

Tidligere onsdag begynte det å gå rykter om at Oprah Winfrey skulle dukke opp. Winfrey stod opprinnelig ikke på talerlisten, men ryktene var sanne og hun møtte opp på scenen i Chicago for å vise sin støtte til Harris og Walz. 

Hun oppfordret velgerne til å velge Kamala Harris til Det hvite hus, og uttrykte valget i november som en kamp for frihet.

– Frihet er ikke gratis. Amerika er et pågående prosjekt. Det krever engasjement. Det krever å være åpen for det harde arbeidet og demokratiets hjertearbeid, fortsatte hun. 

Read Entire Article