Derfor gikk Haukland ut med anklagene mot Høiby

1 month ago 25



Pressemeldingen fra Marius Borg Høiby «tente noe» hos Nora Haukland, forklarer hennes advokat John Christian Elden.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
ANKLAGER EKSEN: Influenser Nora Haukland har kommet med alvorlige anklager mot Marius Borg Høiby. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Publisert 15.08.2024 21:04 Sist oppdatert 21 minutter siden

Kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby (27) er siktet for kroppskrenkelse mot kjæresten og skadeverk i leiligheten hennes.

Han ble pågrepet og siktet søndag 4. august.

Etter at siktelsen ble kjent, la ekskjærestene Nora Haukland (27) og Juliane Snekkestad (29) ut poster i sosiale medier hvor de fortalte om voldelige opplevelser. 

Det var åpenbart at anklagene deres var rettet mot Høiby.

Onsdag kom Høiby med en uttalelse hvor han erkjente kroppskrenkelsen mot kjæresten og forklarte at han har slitt med både rusproblemer og psykiske problemer.

Uttalelsen til Marius Borg Høiby:

«Forrige helg skjedde noe som aldri skulle ha skjedd. Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel. Jeg har flere psykiske lidelser som gjør at jeg gjennom hele oppveksten og det voksne liv, har hatt, og har utfordringer. Jeg har over lengre tid slitt med rusbruk, noe jeg har vært i behandling for tidligere. Denne behandlingen skal jeg nå gjenoppta og ta på største alvor.»

Høiby la til at han vil oppsøke hjelp.

– Følte at hun måtte

Etter Høibys uttalelse i media, gikk Haukland på nytt ut mot Høiby i sosiale medier. Denne gang kom hun med flere detaljer.

– Han sa også at han skulle få hjelp da jeg forlot ham. Marius har vært fysisk mot meg. Han har slått meg i ansiktet med en knyttneve, han har sparket meg, han har kvalt meg og rasert leiligheten min. Han har også ødelagt ting i mamma sitt nye hus, sier Haukland i en video på Snapchat.

Nå forklarer Haukelands advokat John Christian Elden hvorfor Haukland valgte å gå ut i sosiale medier med dette.

– Hun reagerte på uttalelsene han kom med i går. Det traff henne, slik at hun følte at hun måtte gå ut med sin historie og gjorde det i sosiale medier, sier Elden til TV 2.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
AKUTT REAKSJON: Nora Haukland reagerte etter uttalelsen fra eksen, ifølge advokat Elden. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

– Hun hadde håpet å være ferdig med dette for lenge siden, men det viste seg at så enkelt var det ikke, legger advokaten til.

Politiet har kalt inn Nora Haukland til avhør.

– Politiet ønsker å snakke med Nora Haukland på bakgrunn av hennes uttalelser om Marius Borg Høiby. Utover det har vi ingen kommentarer i saken i kveld, sier politiinspektør Henriette Taxt Røstadli til TV 2.

– Står ved faktum

John Christian Elden beskriver utspillet i sosiale medier som en «akutt reaksjon» fra Haukland etter Høibys presseuttalelse.

 Torjus Sagenes / TV 2
BISTÅR: Nora Haukland har engasjert advokat John Christian Elden. Foto: Torjus Sagenes / TV 2

– Det tente noe hos henne og ga minner tilbake til tidligere historier.

– Angrer hun på at hun la ut dette?

– Jeg tror ikke hun angrer, men hun ønsker vel egentlig ikke at dette skal bli en stor politisak eller annet, men hun står ved det som er faktum, sier Elden.

– Hun ønsker å bidra til å opplyse saken så godt hun klarer?

– Når hun er kalt inn hos politiet til avhør, vil hun møte hos politiet til avhør. Det ser hun på som sin borgerplikt, avslutter Elden.

TV 2 har gjentatte ganger torsdag forsøkt å få kommentarer fra Høibys advokat Øyvind Bratlien, for å få deres side av saken, uten hell. TV 2 har også bedt Juliane Snekkestad om kommentarer, uten å få svar.

Read Entire Article