Dennis Hauger straffet i Formel 2-løpet i Baku

1 month ago 19



Nok en gang ble det trøbbel for Dennis Hauger (21) i et hovedløp i Formel 2.

  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 15.09.2024 10:50

Løpet i Baku ble forsinket med mer enn en halv time etter en kraftig smell i den opprinnelige starten.

Det var indiske Arjun Maini som ble stående stille, mens alle rundt ham var opptatt av å skaffe seg en best mulig start. Han ble først truffet av Oliver Goethe og deretter Pepe Marti - og det endte med et skikkelig rundkast. Heldigvis kunne både Maini og Marti gå uskadet ut av bilene sine.

I restarten kom Dennis Hauger i en voldsom kamp med Luke Browning og flere andre førere. Det endte med at frontvingen til Browning ble skadet - og dommerne varslet om at de ville se på situasjonen.

– Dennis virket litt irritert der og svingte inn mot Luke Browning, sier Atle Gulbrandsen som Viaplay-kommentator.

Dommerne valgte å gi Hauger fem sekunders straff.

– Det er fem lange sekunder å vente, sier Atle Gulbrandsen da Hauger er inne for å skifte dekk, men først tar fem sekundersstraffen.

Hauger hadde en skuffende kvalifisering med 13. plass og hadde derfor 13. beste startspor søndag.

Han ble nummer ni og tok dermed to poeng. Nordmannen har bare 6,5 poeng på de seks siste løpene (sprint- og hovedløp). Hauger faller dermed ned til 9. plass i mesterskapet.

Løpet søndag måtte kortes ned fordi det tok lang tid å rydde opp etter startkrasjen. Men tre minutter før slutt krasjet Gabriele Mini og løpet måtte stoppes.

Richard Verschoor (Trident og Nederland) vant løpet, mens Gabriel Bortoleto (4. plass) overtar ledelsen i mesterskapet etter som Isack Hadjar ble uten poeng.

Read Entire Article