Mbappés advokat: – Han har ingenting å skamme seg over

2 hours ago 2



Fotballstjernen Kylian Mbappé (25) er under etterforskning i en voldtektssak i Stockholm. Onsdag morgen kom hans advokat med en ny kommentar.

Kylian Mbappé fotografert på Stureplan i Stockholm torsdag kveld. Foto: Jimmy Wixtröm / Aftonbladet
  • Sindre Espe, VG

    Sindre Espe, VG

Publisert: 16.10.2024 09:56

Politiet i Stockholm etterforsker en mistenkt voldtekt etter at Real Madrid-spilleren besøkte den svenske hovedstaden forrige uke. Ifølge svenske medier er Mbappé utpekt som mulig gjerningsmann i saken.

Onsdag morgen uttalte Mbappés advokat Marie-Alix Canu-Bernard seg til fransk TV.

– Det eneste jeg kan si er at han ikke har noe å skamme seg over, sier Canu-Bernard i intervjuet med BFM TV.

Akkurat nå er Mbappé «begrunnet«begrunnetDet vil si at en lavere grad av mistanke, men at det finnes konkrete omstendigheter som med en viss styrke taler for at personen har begått den handlingen mistanken gjelder. mistenkt».

For at politiet skal kunne endre Mbappés status til «mistanke på skjellig grunn»,«mistanke på skjellig grunn»,Skjellig grunn til mistanke i straffeprosessloven innebærer at det må være mer sannsynlig at mistenkte har gjort det som følger av siktelsen enn ikke. Det vil si krav til sannsynlighetsovervekt (mer enn 50 %). Kilde: Norges Domstoler må det foreligge flere bevis enn det som per dags dato er kjent.

Marina Chirakova leder etterforskningen i Sverige. Hun vil ikke uttale seg om det finnes en mistenkt i saken. Chirakova vil heller ikke uttale seg om opplysningene rundt Mbappé.

– Etterforskningen fortsetter med ulike etterforskningsskritt, men utover det vil jeg ikke gå inn på nøyaktig hvilke etterforskningsskritt det er snakk om, sier Chirakova til Aftonbladet.

– Har det blitt gjennomført avhør, og vil det bli holdt flere avhør med de involverte? spør Aftonbladet

– Det kommer jeg ikke til å gå inn på. Jeg vil overhodet ikke diskutere saken og etterforskningsskrittene, sier Chirakova til avisen.

Mbappés advokat Canu-Bernard hevder at fotballspilleren ikke «for et sekund» kunne forestille seg at det var levert inn anklager mot ham. Forsvarsadvokaten kritiserer også mediedekningen og at det har lekket opplysninger fra etterforskningen.

  • Klikk her for å lese mer om hva som kan skje videre i Mbappé-saken, eller få det forklart i denne videoen:

Mbappé var på besøk i Sverige med et følge forrige uke under landslagspausen. Spissen var på restaurant og nattklubb på velkjente Stureplan i den svenske hovedstaden. Aftonbladet skriver at Mbappé var på restaurant Chez Jolie og deretter nattklubben V, der han sammen med følget hadde leid et eget rom.

Read Entire Article