Denne flasken splitter publikum. Praktisk eller provoserende? Du kan avgjøre.

1 week ago 8



Høstferien står for døren. Her er drikkevalg som passer til hytteliv, tursekk og fridager.

Publisert: 26.09.2024 12:35

Snart skal folk stappe bagasjerommet på bilen fullere enn dimensjonene tillater. De skal kjenne pulsen stige i takt med at trafikken tetter seg til. Kjenne oppgittheten spre seg mens Vy melder om signalfeil, fergen er full, eller køene på flyplassen oppleves endeløse.

Men langt der fremme venter noe annet! Fridager. Senkede skuldre. Kald, krisp høstluft og lav sol som fremdeles varmer. Høstferien står for døren. Jeg har samlet viner som har det til felles at de er lette å ta med på tur, uansett hvor du skal.

De gode nyhetene først!

I Norge har vi et særlig godt utvalg av pappvin på boks. Konkurransen er brutal og volumene svære. Det betyr at kvalitetsprodusenter som egentlig aldri ville funnet på å tappe vinen sin på papp, velger å ombestemme seg. Jeg sier ikke at alt er bra. Men overraskende mye er det! Og sånt kommer deg til gode nå.

Miljø er en annen gladsak jeg kan nevne. Transport, produksjon og gjenvinning av glassflasker er et energisluk. Nettopp derfor satser de nordiske landene på lettere emballasje. Utvalget øker. Jeg tør påstå a pappvin ikke lenger blir ansett som direkte harry. Drikke på metallbokser, poser og lettvektsflasker ...

Valgmulighetene blir rett og slett flere. Men, og det er et stort men her. Emballasje vekker sterke følelser. Jeg tror det er knyttet til sosiologi, vane og kulturelle markører.

  • Se Ingvild Tennfjords vinanbefalinger lenger nede i saken.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article