CIA-agent dopet og misbrukte kvinner

18 hours ago 4



 AP / NTBBrian Jeffrey Raymond Foto: AP / NTB

Brian Jeffrey Raymond dopet og misbrukte kvinner i flere land.

torsdag 19. september kl. 02:53

En tidligere CIA-agent er dømt til 30 års fengsel for å ha dopet, fotografert og seksuelt misbrukt nesten 30 kvinner mens han var utstasjonert i utlandet, melder Sky News.

Brian Jeffrey Raymond, som tidligere var praktikant i Det hvite hus, lokket kvinner han møtte på datingapper, inkludert Tinder, til leiligheten sin. Der dopet han dem med vin og snacks, ifølge amerikanske myndigheter.

48-åringen tilbrakte deretter timevis med å posere med sine nakne og bevisstløse ofre før han fotograferte og forgrep seg på dem. Han ble funnet å ha et bibliotek med over 500 bilder.

– Det er trygt å si at han er en seksuell overgriper, sa den amerikanske dommeren Colleen Kollar-Kotelly da hun dømte ham til den strengeste mulige straffen.

- I løpet av 14 år utnyttet Raymond sin betrodde stilling som representant for den amerikanske regjeringen til å lokke kvinner inn i sin tillit, sa David Sundberg fra FBI under domsavsigelsen, i følge påtalemyndighetenes hjemmeside

Han sa at FBI takker de modige kvinnene som delte informasjon som bidro til denne etterforskningen.

Raymond erkjente straffskyld for å ha dopet og deretter begått seksuelle overgrep mot fire kvinner, samt seksuelle overgrep mot seks andre kvinner. Han innrømmet også å ha dopet og deretter tatt uanstendige bilder av 28 kvinner uten deres viten eller samtykke.

– Du skal få god tid til å tenke over dette, sa dommeren.

I tillegg til fengselsstraffen ble Raymond dømt til å betale 10.000 dollar i erstatning til hver av sine 28 ofre, skriver det amerikanske justisdepartementet i en pressemelding.

Raymond leste opp en uttalelse der han sa at han har tilbrakt utallige timer med å tenke på sin «nedadgående spiral».

– Det svek alt jeg står for, og jeg vet at ingen unnskyldning noen gang vil være nok, sa han. – Det finnes ikke ord for å beskrive hvor lei meg jeg er. Det er ikke den jeg er, og likevel er det den jeg ble.

Read Entire Article