Bryllupsantrekk fra Temu: – Kunne ikke ha sett bedre ut

1 month ago 15



Mange nordmenn har «Temu-skam», ifølge Virke. Andre omfavner billigbutikken – til og med på bryllupsdagen.

Espen Nordhagen og Melina Renate Nordhagen hadde kjole, sko, bukett, vest, slips, slipsnål og mansjettknapper fra Temu da de giftet seg. Alt til under tusenlappen. Foto: Privat

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

I en ny undersøkelse fra Virke svarer hver fjerde person at de har handlet på Temu. Blant disse sier én av fem at de ikke er komfortable med å fortelle andre om Temu-shoppingen.

Espen Nordhagen (42) og Melina Renate Nordhagen (40) er i en helt annen kategori.

I Facebook-gruppen Temu Norge delte Espen bilder av dem to denne uken. Da de giftet seg 17. august, kom «alt» fra den kinesiske nettbutikken:

Brudekjole, sko og brudebukett til henne. Vest, slips, slipsnål og mansjettknapper til ham.

Brudens kjole kostet 378 kroner, skoene 116 kroner og buketten 204 kroner. Brudgommens «pakke» kom på 253 kroner totalt.

Les på E24+

Er dyrtiden over?

– Kunne ikke ha sett bedre ut

At det ble Temu var egentlig en tilfeldighet, forteller Espen Nordhagen.

– Vi satt begge og bladde på appen, det er det veldig vanlig at vi gjør innimellom. Og vi har stort sett vært fornøyd med varene vi har fått.

Ikke minst er de fornøyd med prisene. Nordhagen forteller at han selv er sykmeldt og at kona er ufør, noe som gjør at de ikke har så god råd for tiden.

Foto: Privat

– Så da gjorde vi det beste ut av det, og jeg vil nå si at kona mi ikke kunne ha sett noe bedre ut. Det spiller ingen rolle om kjolen koster 1000 kroner eller 50.000 kroner, så lenge man selv liker det man går i. Vi var i alle fall begge fornøyd.

At andre kjenner på «Temu-skam», har han noen tanker om.

– Jeg tror det er litt fordi at folk ikke ønsker å fremstå som «gjerrige eller fattige». Det er mange som er sånn at man skal være «bedre» enn naboen. Ha finere, blankere og gjerne dyrere ting. Noe som også gjenspeiler seg i hvor mange som har gått i inkassofella de siste årene.

Den rentebærende kredittkortgjelden har økt med over to milliarder kroner sammenlignet med samme tidspunkt i fjor, ifølge Dagens Næringsliv.

Les på E24+

Hemmeligheten bak Temu: – Bruker alle triksene

Ber om regelendringer

Virke-sjef Bernt G. Apeland tror det også kan være at noen Temu-kunder helst ville ha lagt igjen pengene hos norske virksomheter.

– Det er jo et selvstendig ansvar å være bevisst hvor man handler, men vi mener regjeringen bør gjøre mer for at norske forbrukere velger å handle hos norske virksomheter, sier han.

Apeland sier at «fast fashion» er en versting i kampen om en mer bærekraftig forbruker. Men det er ikke bare klær man kan kjøpe der. Man kan strengt tatt kjøpe nesten hva som helst.

Undersøkelsen fra Virke viser:

  • 41 prosent av de som handler på Temu oppgir at de kjøper klær.
  • 27 prosent beskriver kjøpet i kategorien «annet»
  • 25 prosent handler kjøkkenartikler
  • 22 prosent kjøper leker
  • 19 prosent kjøper tekstil og interiør

– Disse tallene viser at aktører som Temu spiser av mange norske bransjers mulige kunder. Vi mener det er ytterst problematisk at de får konkurransefordeler, spesielt med dagens regelverk på tollfritak på varer under 3000 kroner. Vi er kritiske til at tollfritaket består, da dette er direkte skadelig for omsetning og arbeidsplasser i norske virksomheter, sier Apeland.

Les også

Temu-kunder slipper toll: – Subsidiering av fast fashion

Read Entire Article