Brann med viktig seier i medaljekampen – Haugesund sløste med sjansene

1 week ago 10

(Haugesund – Brann 0–1) Aune Heggebø (23) scoret sitt første eliteseriemål på over to måneder.

1 av 2Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Publisert: 28.09.2024 19:54

Etter at Molde tidligere lørdag vant 5–3 hjemme mot Tromsø, svarte Brann opp med seier borte mot nedrykkstruende Haugesund i medaljekampen.

Aune Heggebø avsluttet et nydelig Brann-angrep med å sende de røde i føringen med sin syvende scoring i Eliteserien denne sesongen – og sitt første i serien på over to måneder. Det forrige kom 20. juli mot Sarpsborg 08.

• Emil Kornvig plukket opp en håpløs klarering fra Haugesund-stopper Ulrik Fredriksen, og spilte til Niklas Castro på ett touch. Castro hælflikket videre til Heggebø på løp inne i boksen, som var sikker alene med Egil Selvik.

– Det var kjempedeilig. Helt fantastisk av Castro i forkant. Jeg føler at vi stanget litt hele omgangen, så det var deilig å få den, sa Heggebø til TV 2 i pausen.

Sondre Liseth måtte byttes ut etter 36 minutter. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Kort tid før Branns scoring måtte FKH-spiss Sondre Liseth ut med en hodeskade.

– Liseth ønsket å spille videre, men legen fryktet hjernerystelse og nektet Liseth å spille videre, rapporterte TV 2s Jon Hartvig Børrestad fra indre bane på Haugesund stadion.

Anders Bærtelsen trodde at han hadde stanget inn utligningen etter en corner midtveis i 2. omgang. Mens Bærtelsen jublet, gikk VAR gikk inn og så på situasjonen. Reprisene viste at ballen touchet midtstopperens hånd idet han avsluttet, og målet ble annullert.

Haugesund-spillernes feiring av utligningen ble kortvarig. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

I ekte vestlandsvær holdt Haugesund trykket oppe og kom til den ene enorme sjansen etter den andre. I sentrum sto FKH-ving Sebastian Tounekti og Brann-keeper Mathias Dyngeland. Tounekti regisserte angrep etter angrep, mens Dyngeland reddet skudd etter skudd.

I 2. omgang hadde hjemmelaget 13 avlsutninger, hvor fem av dem var på mål. Brann hadde to avslutninger, og ingen på mål. Men det ville seg ikke for Haugesund-trener Sancheev Manoharan og hans menn.

Med seieren er Brann fire poeng bak serieleder Bodø/Glimt – med én kamp mindre spilt. Ned til Molde og Viking på 3.- og 4.-plass er det henholdsvis to og seks poeng. Viking har én kamp mindre spilt og møter Lillestrøm søndag.

Haugesund på sin side sliter fremdeles i bunnstriden. Etter 24 kamper ligger de hvite og blå på 13.-plass med 23 poeng. Ned til Sandefjord på 14.- og kvalik til nedrykk er det bare ett poeng. Sandefjord har to kamper mindre spilt. Ned til Odd og Lillestrøm på 15.- og 16.-plass er det henholdsvis ett og to poeng. Begge har én kamp mindre spilt.

Kl. 20 møtes Sarpsborg 08 og Fredrikstad i Østfold-derby. Den kan du følge i VG Live. Før kampen barket supporterne sammen: