Botheim fra toppscorer til måltørke: – Vært litt stang ut

3 weeks ago 13



Etter en drømmestart for FF Malmö, har det stagnert for Erik Botheim i Allsvenskan. Nå åpner han om måltørken – og sier at han ikke ser til kompis Erling Braut Haaland for tips.

 Erik Botheim har ikke scoret et spillemål siden 7. juli. Foto: Bjørn S. Delebekk
  • Lisa Amdam Tetlie, VG

    Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 18.09.2024 17:55

Erik Botheim tok Allsvenskan med storm da han ankom i vinter, med ni mål og fem målgivende på 14 kamper.

Så stoppet det opp. Nå står han helt uten mål fra åpent spill på 14 kamper for det svenske laget.

– Jeg har ikke et bra svar på hvorfor. Det har kanskje vært litt stang ut i stedet for stang inn, slik som det var i vår, sier Botheim til den svenske avisen Aftonbladet.

Ett straffemål og én assist er fasit for Oslo-gutten siden 7. juli.

– Du kan legge deg ned og synes synd på deg selv, men det gjør ikke jeg. Jeg gir ikke opp. Jeg vet at jeg har det i meg og at det kommer til å snu, sier Botheim.

2000-modellen forteller at han sammen med assistenttrener Theo Olsson har sett videoer for å finne ut av hva han kan gjøre annerledes.

 Erik Botheim gratulerer Erling Braut Haaland etter Champions League-finalen i 2023. Syv år tidligere, laget de sammen med Erik Sandberg gruppen «Flow Kingz» på YouTube. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

I motsetning til Botheim, bøtter hans gode kompis Erling Braut Haaland inn mål for Manchester City i Premier League.

Aftonbladet spør den tidligere Rosenborg- og Bodø/Glimt-profilen om han har sett til kompisen for å kanskje se enden på måltørken.

– Hvis man kunne kopiert han, hadde det vært jævlig nice. Men det er inspirerende å se hvor sykt han leverer. Det han gjør nå er utrolig, sier Botheim.

– Du har ikke snakket med han om måltørken? spør avisen.

– Nei, og når hadde han sist det vanskelig for å score? Det var nok da han var sånn 15 år. Vi snakker ikke så mye om sånt.

Botheim kom til Malmö fra italienske Salernitana før sesongen. Før det, spilte han i russiske Krasnodar frem til han terminerte kontrakten. Før han dro til Russland, ble han seriemester med Bodø/Glimt i 2021.

Read Entire Article