Blodig og målløs Haaland da City spilte uavgjort igjen

1 week ago 10

(Newcastle – Manchester City 1–1) Erling Braut Haaland (24) fikk hard medfart og gikk målløse av banen for første gang i ligaen denne sesongen.

Erling Braut Haaland sprayes mens han prater med Pep Guardiola like etter Citys 1–0-mål i Newcastle. Foto: OLI SCARFF / AFP / NTB

Publisert: 28.09.2024 15:25

Jærbuen havnet i flere tøffe dueller med Newcastles stopperpar Dan Burn og Fabian Schär.

Og etter en spesielt tøff trøkk mot Burn, hadde han et tydelig og blodig kutt over den ene akillesscenen.

TV-produksjonen fokuserte tydelig på nordmannen, som virket å være i smerte og slet i minuttene etter han fikk kuttet.

Da Josko Gvardiol satte inn 1–0 etter lekkert kombinasjonsspill med Jack Grealish, løp Haaland rett ut på sidelinjen for å få behandling.

Selve smellen fikk han da Burn mistet balansen i en duell mellom de to og endte med å stemple ham like over akillesscenen. Det så ut til å være et uhell fra Newcastle-stopperen.

Smellen til tross, Haaland så ut til å riste den av seg og fullførte kampen.

Det ble hans første målløse ligakamp for sesongen, etter ti mål på de første fem. Høyest jubel fikk han etter et par stygge feilpasninger i første omgang og et par mislykkede avslutninger i den andre.

En stor sjanse helt på tampen endte med at han nikket ballen rett i fanget på Nick Pope. Kort fortalt: Dette var ikke Haalands kamp.

Erling Braut Haaland fortviler etter en sjanse i andre omgang. Foto: Lee Smith / Reuters / NTB

Og City måtta ta til takke med uavgjort i andre ligakamp på rad.

Den kroatiske City-backen Gvardiol satte inn 1–0 for gjestene i denne tøffe bortekampen.

«Det er absolutt genialt av Gvardiol», ropte BBC Manchesters radiokommentator fra plassen bak VG på pressetribunen etter Citys ledermål.

Newcastle-utligningen kom da Anthony Gordon ble spilt gjennom alene med Ederson, og gikk i bakken etter å ha rundte brasilianeren. Straffesparket satte han selv kontant i mål.

Gordon hadde vært i offside om ikke Kyle Walker opphevet den på sin høyreback.

Var samme Walker heldig som ikke ga bort nok et straffespark like etter? Trolig.

Den engelske veteranen har hatt en forglemmelig uke, men skaden på Rodri gjør at alternativet Rico Lewis flyttes frem i midtbanen.

Newcastle borte er blitt en av ligaens tøffeste kamper etter de ble kjøpt av Saudi-Arabias investeringsfond foran 2022/23-sesongen. Før denne sesongen har City-sjef Pep Guardiola advart ekstra om Newcastle.

Årsaken er at de denne sesongen ikke skal spille Champions League, og dermed vil ha bedre forutsetninger til å konkurrere i ligaen.

Hjemmelagets sesongstart var også knallsterk – i alle fall resultatmessig – før de gikk på en bortesmell mot Fulham forrige serierunde.

Til oppgjøret mot Manchester City måtte de imidlertid klare seg uten den skadde spydspissen Aleksander Isak, et stort savn for Eddie Howe.

Det ført til slutt til nok en tett, jevn og intens affære – uavgjort på St. James' Park.