Fullroses etter å ha «gitt bort» sponsor til forbundet: – Enorm respekt

3 hours ago 3



Sjokoladeprodusenten Nidar ville sponse Harald Østberg Amundsen (26). Da ba han dem heller spytte penger inn i et skiforbund som desperat trenger penger.

Harald Østberg Amundsen, her under en treningsøkt sammen med langrennslandslaget i Holmenkollen tirsdag morgen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 08.10.2024 16:29

Det forteller manageren hans og Amundsen selv under et pressetreff i Holmenkollen under landslagets treningssamling.

– Du kunne jo bare tatt de pengene selv, sier VG.

– Nja, men samtidig er det kulere å få det inn til hele laget. Jeg vil jo at vi skal ha best mulig budsjett og støtteapparat på samlinger, og fylle sponsorplassene på laget, sier Amundsen.

Han vant verdenscupen og Tour de Ski sist vinter.

– Jeg tenkte det kunne være «jækla» god stemning og timing, og tenkte gutta ville like godterisponsorat. Det var en idé jeg hadde, men andre har tatt det i mål.

Ingen ønsket å gå inn på hvor stor avtalen er.

Men slik situasjonen er nå, er alle inntekter kjærkomne for grenen som fra våren av mister to svære sponsorer.

VG har tidligere skrevet at Equinor og Sparebank1 avslutter samarbeidet med langrenn fra og med 2025. Ut går dermed 17 millioner sponsorkroner.

Historien bak den nye avtalen er spesiell. Amundsen har i intervjuer tidligere fortalt at han er en stor tilhenger av et av Nidars produkter.

 Harald Østberg Amundsen, her under et pressetreff i Holmenkollen tirsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Derfor kunne et sponsorsamarbeid være på trappene. Det var Amundsens manager Rune Brynhildsen som førte samtalene med OrklaOrklaSom eier sjokoladeprodusenten Nidar..

– Jeg fortalte Harald underveis i samtalene at her var det mulighet for å få inn en lagsponsor og ikke bare en mindre, personlig sponsor for ham selv. Harald var klokkeklar på at en sponsor til laget var viktigst, sier Brynhildsen til VG.

Det imponerer daglig leder i langrenn, Cathrine Instebø, og ikke minst lagkompisene.

– Det er jo et tydelig eksempel på hvordan det må fungere for at landslaget skal ha en fremtid, sier landslagsveteran Pål Golberg om Amundsens hjelp, som han også kaller «veldig raust».

– Enorm respekt, sier Even Northug om Amundsens manøver.

 Even Northug og Pål Golberg, lengst til høyre, her under en treningsøkt i Holmenkollen tirsdag. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Amundsen forteller at han bruker en del av sjokoladeproduktene som oppladning til skirenn.

– Jeg vet mange andre på laget også spiser det. Trener du mellom to og seks timer utholdenhetstrening hver dag, så må du fylle opp ekstra i tillegg til å ha et variert kosthold.

– Jeg tenkte vi må få dette inn som sponsor. Jeg tok kontakt med manageren min. Han sa at det «var veldig god stemning i Orkla for meg». Så kjørte vi en dialog med forbundet. Nå er det landet en avtale og de andre gutta er positive.

Read Entire Article