Ble spurt om Høiby-bilde: – Han virker preget

1 month ago 26



Kronprins Haakon ble grillet om den pågående straffesaken mot Marius Borg Høiby. – Virker som han er overrasket over omfanget, sier kongehus-ekspert.

 Kristian Myhre / TV 2
MØTTE PRESSEN: Kronprins Haakon måtte svare om siktelsen mot Marius Borg Høiby. Foto: Kristian Myhre / TV 2

Publisert 26.08.2024 12:55

Mandag formiddag møtte kronprins Haakon et samlet pressekorps i forbindelse med oljekonferansen ONS i Stavanger. 

Der gikk temaet raskt over til å gjelde den pågående straffesaken mot hans stesønn Marius Borg Høiby, som er siktet for vold, skadeverk og trusler.

Der bekreftet han blant annet at Høiby har diplomatpass, men var tilbakeholden med å svare på flere av spørsmålene. 

– Jeg har sett intervjuet. Det er en alvorlig kronprins som helt åpenbart opplever situasjonen som ubehagelig, sier kongehus-ekspert Tove Taalesen.

Hun har tidligere jobbet som lakei ved Det kongelige hoff.

– Han virker preget, og velger som han pleier å gjøre, å svare kort og politisk korrekt. I denne situasjonen kan kanskje ikke kronprinsen kommentere på annen måte.

Kronprinsen ble også spurt om et bilde av Høiby som har blitt delt i ulike medier, blant dem den tyske tabloidavisen Bild.

På bildet står han i bar overkropp og poserer med en pistol-lignende gjenstand, champagne og pengesedler stikkende opp av buksa.

– Virket overrasket over omfanget

Kronprins Haakon nekter for at han hadde kjennskap til bildet.

– Hvilke bilder er det du snakker om? sa kronprinsen på spørsmål om bildet. 

– Jeg har ikke sett disse bildene, sa han videre. 

Taalesen kjøper ikke forklaringen til kronprinsen om at han ikke har sett bildet. 

– Han bekrefter også at familien til en viss grad har visst om situasjonen rundt Marius Borg Høiby, men det virker som om kronprins Haakon også er overrasket over omfanget.

 Privat / NTB
KONGEHUSEKSPERT: Forfatter og kongehusekspert Tove Taalesen. Foto: Privat / NTB

– Lurt å ikke blande kortene

TV 2s kongehusekspert Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen kommenterer kronprins-intervjuet slik:

– Jeg synes kronprinsen legger seg på lik linje som han gjorde i Paris. Han understreker at dette er en politisak og at spørsmål bør rettes til advokat, sier han.

– Det kan være lurt for å ikke blande kortene mer enn det som trengs, legger han til.

Når det gjelder diplomatpasset mener han det er betimelig rette fokus på.  Et diplomatpass er et pass som benyttes av et lands diplomater eller medlemmer av statsledelsen, for eksempel den kongelige familie, for utenlandsreiser.

– Det er jo i kjølvannet av denne typen saker at disse avsløringene, som har blitt mer og mer uheldige, kommer frem. Sånn det ser ut, og som han har innrømmet, så er jo dette en mann som sliter. Folk i slike situasjoner vil ofte utnytte en hver sjanse de har, om det er diplomatpass eller hva det skulle være.

Han understreker at mye er spekulasjoner som ikke er bekreftet.

 Torjus Sagenes / TV 2
KONGEHUSEKSPERT: Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen kommenterer intervjuet. Foto: Torjus Sagenes / TV 2

– Dette diplomatpasset har han hatt siden han var liten. Det er ikke noe han har fått for å slippe ting når det trengs. Det er selvsagt trist hvis ting er som det har blitt spekulert i, altså at han har brukt det for å slippe unna. Det er ikke noe som er bekreftet, og ikke noe man kan slå fast. Dette er en sak som har fått mye oppmerksomhet, og det kan også medføre usannheter.

Read Entire Article