Ble slått ned på høylys dag. 18-åring pågrepet.

1 month ago 20



For en uke siden ble Modum-mannen Runar Magnussen slått ned i Vikersund. Episoden er fanget på video. Mandag ble en 18-åring pågrepet.

Publisert: 19.08.2024 19:24

I videoen ser man Runar Magnussen i samtale med tre personer, før han plutselig blir slått ned.

Den mistenkte og to andre forsvinner raskt fra stedet.

Mandag kan stasjonssjef ved Hønefoss politistasjon, Kjell Magne Tvenge, fortelle at en 18-åring er pågrepet i saken. Han er siktet for vold.

– Jeg kan bekrefte at det er pågripelse i saken. En 18-åring er siktet for vold. Han blir avhørt i kveld eller i morgen. Etter avhøret vil påtaleansvarlig jurist ta en vurdering om mulig fremstilling til varetektsfengsling, sier Tvenge til Aftenposten mandag ettermiddag.

Syv-åtte personer

Ifølge Magnussen var de tre del av en større gjeng som ikke synes i videoen. Totalt var det snakk om syv-åtte personer, sier han.

Ifølge Magnussen var gjengen høylytt og truende.

– Jeg ba dem skjerpe seg og være ordentlige folk. Men det var de ikke interessert i. De var ute etter å lage bråk, sier Magnussen til Aftenposten.

Runar Magnussen ble slått ned i Vikersund for en uke siden. Foto: Privat

Hadde ikke det hele blitt filmet, hadde ikke Magnussen visst hva som hadde skjedd. Han ble selv kjent med videoen i helgen.

Fremdeles vondt

Det er gått en uke siden volden. Men Magnussen sier det like gjerne kunne skjedd i går.

– Det er egentlig ikke noe bedre enn det var dagen etter at det skjedde. Jeg har fremdeles vondt i hodet og nakken. Jeg håpet at det skulle gå over, men jeg får ta tiden til hjelp.

– Er du blitt redd?

– Man blir mer engstelig for å gå ut. Det var bare flaks at jeg overlevde og at det gikk bra med bikkja.

Ifølge Magnussen er flere i nærmiljøet redde og utrygge. Han håper politiet tar grep.

– Hva håper du skal skje som følge av at du står frem?

– Jeg håper noe skjer, men jeg er samtidig redd for at det kan gå motsatt vei. At ungdommen synes det er tøft at videoen blir spredt.

Aftenposten sendte mandag flere spørsmål til politiadvokaten som har jobbet med saken, men hun har ikke vært tilgjengelig.

Fredrik Neumann er forsvarer til 18-åringen. Neumann skriver i en SMS at han ikke ønsker å kommentere saken.

Read Entire Article