Bilen var tilbakekalt: – Ikke avdekket avvik

1 week ago 13



Dødsulykke i p-hus:

En mann i 60-årene omkom etter at bilen han førte havnet utfor et parkeringshus sist uke. Bilen hadde vært inne til sjekk i 2022.

 Simen Askjer / TV 2
KJØRTE UT: Mannen i 60-årene kjørte ut her og falt fire etasjer. Foto: Simen Askjer / TV 2

Publisert 30.09.2024 11:20 Sist oppdatert 1 minutter siden

Politiet etterforsker fortsatt ulykken som skjedde i 20-tiden sist mandag.

– Vi har per nå ikke svar på hva som har forårsaket ulykken. Politiet avventer fortsatt den tekniske undersøkelsen på bilen fra Statens vegvesen og endelig obduksjonsrapport, skriver Katrine Eilertsen i en epost til TV 2 mandag.

Sist uke opplyste hun at det erfaringsmessig vil ta mellom tre og seks måneder før den tekniske undersøkelsen er ferdig. 

Sist uke ble det også kjent at politiet hadde informert Vegvesenet om at over 5000 biler av den samme modellen i 2022 ble tilbakekalt av produsenten på grunn av en teknisk feil som førte til at bilene kunne akselerere av seg selv. 

Nå har politiet fått bekreftet at den aktuelle bilen var blant de tilbakekalte.

– Den aktuelle bilen var blant de tilbakekalte bilene, og var inne til verksted i juni 2022 for utbedring, skriver Eilertsen. 

 Petter Sørum-Johansen / TV 2
FALT NED: Ulykken skjedde mandag kveld sist uke. Storsenteret ble stengt etter hendelsen. Foto: Petter Sørum-Johansen / TV 2

– Basert på hva som er fremkommet i avhør med nærmeste pårørende, har det ikke vært noen kjente problemer med bilen tidligere.

Ingen avvik

Bilen er en Volvo XC40. Selskapet bekrefter til TV 2 at bilen var en del av tilbakekallingen som ble utstedt i april 2022.

– Bilen var inne på verksted juni 2022 og informasjonen i våre systemer viser at bilen ble inspisert og modifisert i henhold til instruksen i tilbakekallingen, skriver Erik Trosby i Volvo Norge i en epost.

– Det ble ikke avdekket avvik ved denne bilen da den var på verksted i forbindelse med tilbakekallingen. Utover det henviser vi til politiet for kommentarer til deres etterforskning.

 Michael Owen Baker / AP / NTB
XC 40: Volvo presenterte sin første helelektriske bil, XC40, i Los Angeles i 2019. Foto: Michael Owen Baker / AP / NTB

Flere hypoteser

Politiadvokat Eilertsen opplyste til TV 2 torsdag at de jobbet etter fire hypoteser, uhell eller brukerfeil, sykdomstilfelle hos avdøde, teknisk svikt på kjøretøyet og villet handling

Hun understreket at de ikke var noe som tydet på at det var snakk om en villet handling. 

Politiet venter altså fortsatt på en endelig obduksjonsrapport, som ifølge Eilertsen erfaringsmessig tar tre måneder, men fredag fikk de en foreløpig rapport. 

– Dødsårsaken antas å skyldes skader oppstått i forbindelse med ulykken, skrev politiet til TV 2 fredag ettermiddag.

 Simen Askjer / TV 2
ÅPNING: Tirsdag så det slik ut på stedet der bilen kjørte ut kvelden før. Foto: Simen Askjer / TV 2

Ny ulykke

Fredag var en annen bil av samme type, Volvo XC40 involvert i en ulykke i et garasjeanlegg i Kolbotn, ifølge Østlandets Blad.

Bilen var ikke blant de tilbakekalt i 2022, opplyser Erik Trosby i Volvo.

– Vi kan ikke gi flere kommentarer før bilen har vært gjennom tekniske undersøkelser og resultatet fra de undersøkelsene foreligger, skriver han i en epost.

Read Entire Article